Sağlamlıq

“Fast food” IQ səviyyəsini aşağı salır

21 Noyabr 2023 03:15
Baxış: 487
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

"Fast food" istehlakı ilə koqnitiv zəifləmə arasında əlaqə tapılıb. 

Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bunu Böyük Britaniyadan olan tədqiqatçılar aşkar ediblər.

Alimlərin hesablamalarına görə, müxtəlif qidalardan karbohidrat və şəkərlə zəngin qidalara keçid nəticəsində bəşəriyyətin İQ səviyyəsi hər nəsildə təxminən 7% azalır.

Bildirilir ki, "fast food"da insan beyninin inkişafına töhfə verən omeqa-3 kimi qida maddələri yoxdur.

Britaniya alimləri qeyd edirlər ki, bu cür qidaların müntəzəm istehlakı və sağlam yağları olan qidalardan imtina edilməsi ilə zaman keçdikcə zehni qabiliyyətlərin azalması, eləcə də psixi sağlamlıq problemləri ola bilər.

Onlar iddia edirlər ki, ən zərərli olanlar ucuz maddələrdən hazırlanan pizzalar, yağlı kabablar, şirniyyatlar və yağda qızardılmış toyuqdur. 

Milli.Az

Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.