Kulinariya

Gavalı turşusunun hazırlanması - Usta öz sirlərini açır - VİDEO

7 Mart 2020 15:06
9 Şərh     Baxış: 3 045

Milli.Az Lent.az-a istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.

Tərkibi:

İçlik üçün: 500 qram şirin bibər, 200 qram sarımsaq, 200 qram acı bibər, 1 dəstə cəfəri, 1 dəstə yaşıl nanə, 1 xörək qaşığı quru nanə, 1 xörək qaşığı duz

Marinad üçün: 1 litr qaynadılmış soyuq su, 200 ml üzüm sirkəsi, 1 xörək qaşığı duz, 1 çay qaşığı şəkər tozu.

Hazırlanma qaydası:

Gavalıları yuyuruq, süzürük və tumunu çıxarırıq. Sonra dərin bir qab götürüb içərisinə bibərləri, sarımsağı, cəfərini və yaşıl nanəni doğrayıb içlik hazırlayırıq. Doğradığımız ərzaqlara quru nanəni və duzu töküb qarışdırırıq. İçliyi gavalılara əlavə edib, sterilizə olunmuş bankalara yığırıq və marinad hazırlayırıq. Marinadı hazırlamaq üçün bankaya su, duz, üzüm sirkəsi və şəkər tozu əlavə edib yaxşıca qarışdırırıq. Hazırladığımız marinadı turşuları yığdığımız bankalara əlavə edib qapağını möhkəm bağlayıb sərin yerdə saxlayırıq.

Nuş olsun!

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

9 Şərh:

  • Anonim
    ♥️Ebru♥️ · 7 Mart 15:0740

    Heqiqeten maraqlidi.Birinci seferdi gorurem bu resepti .Goren dadi necedi?Gornus olaraq qesengdi:)Tursunu cox sevirem..

    Cavab yaz
    • Anonim
      leyla · 7 Mart 15:2810

      ancaq kal pomidorla hazırladıqda sterilizasiyaya ehtiyac yoxdu.Balona üst- üste olaraq yıgılır

      Cavab yaz
      • Anonim
        ♥️Ebru♥️ · 8 Mart 12:4000

        leyla xanim salam.Sizi 8 marta bayrami munasibetiyle tebrik edirem.Can saqliq qadin xosbextliyi arzulayiram.Uzunuz hemise gulsun ☺️

        Cavab yaz
        • Anonim
          leyla · 8 Mart 19:5500

          Çox sag olun, teşekkür edirem Ebru xanım.Yalnız bayramda deyil daim üzünüz gülsün, üzünüzden tebessüm eskik olmasın

          Cavab yaz
  • Anonim
    leyla · 7 Mart 15:2420

    salam Ebru xanım.Çox dadlıdı Hemin içliyi eyni qaydada kal pomidorun da içine qoyub hazırlanır

    Cavab yaz
    • Anonim
      ♥️Ebru♥️ · 7 Mart 16:0520

      Salam leyla xanim.Diqqetiniz ucun melumatiniz ucun tesekkur edirem.Cox saq olun.Hee ele gornus adam gel-gel deyir ki,ye meni:))Sekilini gorub ureyim getdi tursuyla aram cox yaxsidi ..Amma ne yalan deyim.Gavali tursusun ilk defedi gorurem:)

      Cavab yaz
  • Anonim
    Kulinar · 8 Mart 22:0000

    Yayda yerləşdirilmişdi bu resept dəfələrlə.dadli olur

    Cavab yaz
  • Anonim
    Kulinar · 8 Mart 22:0100

    Yayda Yutubda vardı

    Cavab yaz
  • Anonim
    Kulinar · 8 Mart 22:0100

    Əla!

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2019 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.