Kulinariya

Qrafların çox sevdiyi ləzzət - Usta öz sirlərini açır - VİDEO

29 Sentyabr 2019 12:01
13 Şərh     Baxış: 3 339

Milli.Az Lent.az-a istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.

Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə "BİS-DUS Babayeva Babayeva" adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla İtaliya mətbəxinin xüsusi yeməklərindən olan "Stroganoff"un resepti ilə tanış edəcəyik.

Tərkibi:

500 qr toyuğun sinə əti, 500 qr göbələk, 300 qr qaymaq, 100 qr xiyar turşusu, 2 ədəd orta boy soğan, bitki yağı, duz, istiot.

Hazırlanma qaydası:
 

Toyuğun döş ətini, göbələyi, soğanı və xiyar turşusunu eyni boyda doğrayırıq. Sonra tavaya bitki yağını və soğanı əlavə edirik. Soğanlar qızardıqdan sonra üzərinə göbələyi əlavə edirik. Daha sonra toyuğun sinə ətini qızardırıq. Toyuq qızarana yaxın duzunu və istiotunu tökürük. Sonra turşu xiyar, göbələk və soğan əlavə edilir. Hamısını birlikdə 3-4 dəqiqə qarışdırıb qaymağı əlavə edirik. Bir az ocaqda saxlayıb götürürük. Süfrəyə verilərkən düyü və ya kartof püresi ilə birlikdə serviz etmək olar.

Nuş olsun!

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

13 Şərh:

  • Anonim
    asi · 29 Sentyabr 12:1942

    Reseptə əlavə olunan qaymaqdı ya smetan?? Məncə smetan əlavə etdi axı, qaymaq desə də)..Bu resepti buralarda yazdığım vaxtdan bəlkə də iki il keçib).. Bircə xiyar tyrşusu artıqdır...)

    Cavab yaz
    • Anonim
      Rəssam · 29 Sentyabr 12:4534

      Salam asi,necəsən? Əsranura denən toyuq, kənd toyugu olsun.

      Cavab yaz
      • Anonim
        Ulya · 29 Sentyabr 13:0624

        Paaaaa day denən mən ac qalacam ki... Əsranur, onda mənim üçün broylerdən elə )))

        Cavab yaz
      • Anonim
        asi · 29 Sentyabr 13:2730

        Salam Dağlı..Əsranurgildə qırqovullar var, ondan istəmirsən ki??).

        Cavab yaz
        • Anonim
          Rəssam · 29 Sentyabr 13:5050

          Yox, qırqovula qıymaram. Amma broyler toyugu yemirik. Eşitdim bizə görə bazarlıq edir, zəng vur de, bilsin.

          Cavab yaz
          • Anonim
            Ulya · 29 Sentyabr 14:1521

            Əsranuru xərcə salma, qardaşım dünən toyuqlarını gətirib bizim həyətə))) onlardan kəsərəm)))

            Cavab yaz
            • Anonim
              Izleyici · 29 Sentyabr 15:0333

              Sennen sorusan oldu ayin necesidi ? Biraz aqir ol .

  • Anonim
    Ulya · 29 Sentyabr 13:0622

    Salamlar. Asi, mən də duzlu xiyarsız etmişəm bunu. Amma bizim evdə həm də xamasız sevirlər bunu. Bəzən belə qiymə ilə də edirəm.

    Cavab yaz
  • Anonim
    Ulya · 29 Sentyabr 13:1822

    Asi, bəzi yerlərdə xamaya qaymaq deyirlər. Südün üzünü maşından çəkirlər (görməmişəm, eşitmişəm) xama alınır, salatlara vurulur, şiniyyat xəmirlərinə vurulur. ona bizim kənddə qaymaq deyirlər. Bir dəfə mənə dedilər ki, gələndə al gətir. Mən də adi qaymaq aldım, sən demə xama lazımıymış))) yəgin bu xanım da biz tərəflərdəndi)))

    Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 29 Sentyabr 13:2520

      Onu bilirəm).. Həmin qaymaq çiyədi..Smetan da xamadı deyəsən bizdə..Qaymaq tort kremlərində işlənəndi, rusların slivki dediyi..Smetan isə, bir az ayrıdı axı..Vidyoda işlənən smetana daha çox oxşayır qatılığından..

      Cavab yaz
      • Anonim
        Ulya · 29 Sentyabr 13:3920

        Hə mən də smetana bənzətdim.

        Cavab yaz
      • Anonim
        :) · 29 Sentyabr 13:4920

        Bu xanim qutuda olan qaymaqdan istifade edib qizlar, iran, türkiye istehsali var e onlardan.

        Cavab yaz
  • Anonim
    Esra Ibrahimli(Samaxi) · 29 Sentyabr 19:4522

    Dünyada nifret etdiyim göbelekdi vay vay vayyy,Şekile baxdim evvel ele bildim sevdiyim düşberenin reseptidi girib baxiram vayyy göbelekkk Deseler ölürsen dermanun göbelekdi yemerem , öleremmmm:))

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.