Kulinariya

İstənilən ətdən mükəmməl yeməklər bişirmək olar – Sirləri açıqladılar

7 Yanvar 2024 23:40
Baxış: 2 161
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Tanınmış aşpaz və kulinariya mütəxəssisi Jordan Henle ət haqqında mifləri təkzib edib. Onun sözlərinə görə, istənilən ətdən mükəmməl yeməklər bişirmək olar.

Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, Henle bu barədə bir neçə sirri bölüşüb. 

O bildirir ki, ət üçün düzgün ədviyyat seçmək vacibdir. Daha sonra ilk addım ət parçasının seçiminə qərar verməkdir. Baş, baraban, döş və qısa qabırğa kimi hissələrə diqqət yetirməyə dəyər. Düzgün emal edildikdə, onlar inanılmaz dərəcədə incə və ləzzətli olurlar. 

Mütəxəssisin fikrincə, effektiv yemək üsullarından biri marinatdır. Bu proses ətə nəinki yumşaldır, həm də ona zəngin bir dad verir. Dadlı şoraba yaratmaq üçün sirkə, limon suyu və ya qatıq kimi asidik maddələrdən otlar, ədviyyatlar və yağ ilə birlikdə istifadə etmək məsləhətdir. Mütəxəssis tövsiyə edir ki, ət bir neçə saat isladılmalı və ya gecə soyuducuda saxlanılmalıdır.

Daha sərfəli, sıx ət bişirməyə gəldikdə, Henle temperaturu aşağı saxlamağı və vaxt ayırmağı tövsiyə edir. 

Yavaş bişirmə üsulları, məsələn, qızartmaq və ya aşağı dərəcəli ocaqdan istifadə etmək, ətdəki toxumaları parçalayır. Bu da əti daha yumşaq və ləzzətli edir. Qısacası əsas qayda aşağı temperaturda daha uzun müddət və yavaş bişirilməsidir. 

Bununla belə, mütəxəssis, yüksək dərəcəli bişirmə üsulunu tərifləyir və onu sərt ət parçalarını daha tez yumuşatmaq üçün "böyük alət" adlandırır. Ətin liflərini parçalamaq üçün buxar və təzyiqdən istifadə lazımdır. Bu güveç və qızartma üçün əladır. Qızartma və ya yavaş bişirmə zamanı qaba bir az maye əlavə edin. Alınan bulyon, şərab və ya sadəcə su ola bilər. Bu da ətin nəmli və yumşaq olmasına kömək edəcək. 

Bundan əlavə, mütəxəssis ətin bişdikdən sonra bir az dincəlməsini və daha zəngin dad üçün diqqətlə kəsilməsini məsləhət görür. Eyni zamanda, əzələ liflərini azaltmaq üçün əti kiçik ölçüdə kəsin, bu, yeməyinizi daha yumşaq edəcək.

Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.