Maraqlı

Bu qidalar qəbizlik yaradır – SİYAHI

22 Avqust 2019 21:25
1 Şərh     Baxış: 1 282

Qəbizliyi olan insan hansı qidaların qəbizliyi yaratdığını, artırdığını və kəskinləşdirdiyini bilməlidir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bunlar əsasən yüngül, asan karbohidratlardır - yarımfabrikatlar, hazır qidalar, konserv məhsullarıdır.
Çox miqdarda, yüksək zülal tərkibli qidalar da bağırsaqlarda çox qalır, uzun saata həzm olunur.

-Qoz, fındıq, badam, araxis
-Paxlalılar - noxud, lobya, soya
-Mərci, düyü, mannı
-Yumurta suda bişmiş
-qoyun, donuz, mal, keçi əti

-Bəzi balıq növləri
-Marqarin yağı
-Süd məhsulları - laktazo mənimsənilməsi pis olan insanlar südü menyudan çıxarmalıdır. Xüsusən uşaq və yeniyetmələrdə əgər uzun müddətli qəbizlik olursa, mütləq birinci südü və süd məhsullarını menyudan çıxarıb nəticəyə baxın.

-Yaşıl rəngdə tərəvəzlər
-Yaşıl banan
-Nar, heyva, üzüm, bəzi kartof növləri
-Şirniyyat məhsulları, peçenyeler, SPORT peçenyesi

-Yumşaq sort makaron
-Kakao
-Tünd çay, qəhvə, qırmızı şərab
-Açıq odda bişirilmiş manqal, qril yeməkləri
 
Bəs hansı qidalar qaldı?

Əslində bu qidalardan da az -az həftədə 1 dəfə yeyə bilərsiniz.
Aşağıdakı fotoda qəbizliyə qarşı bağırsaq yumşaldıcı qidalar və qarışımlar təqdim olunub

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

1 Şərh:

  • Anonim
    Leyla · 22 Avqust 22:0510

    Daha ne qaldiki yeyilesi.Birdefelik yazardiniz ki hecne yemeyin.

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.