Maraqlı

Düyü dəmlənərkən niyə qazanın üstünü dəsmalla örtürlər?

9 Sentyabr 2024 03:03
Baxış: 5 793
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Keyfiyyətli düyü bişirmək hər hansı bir evdar qadın üçün faydalı bir bacarıqdır. Çünki siz bu yeməyi həm əsas, həm də yan yemək kimi təqdim edə bilərsiniz.

Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bəzən düyü bişirilərkən bir-birinə yapışıb sıyıq formasına düşür. 

Buna görə də, bu yeməyi hazırlamaq üçün maraqlı texnikalar var. Məsələn, niyə bir çox evdar qadın düyü bişirərkən qazanı dəsmal ilə örtür?

Bu, yeməyi xırda və dadlı etmək üçün çox sadə üsuldur. Bu üsul sayəsində artıq maye tavadan çıxacaq, lakin buxar qalacaq. Nəticədə yemək dadlı və zəngin olur. Bu texnikadan italyan risottosu və ya özbək plovu hazırlayarkən də istifadə etmək olar.

Bunun üçün uyğun ölçüdə çay dəsmalını götürün və su qaynadıqdan sonra düyünün üzərinə dəsmalı sərin. Sonda qazanın üstünü qapaq ilə örtün.

Milli.Az

Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.