Martın 16-17 Tokioda "Root K Contemporary"də Azərbaycanın Yaponiyadakı səfirliyinin dəstəyi ilə KamART İncəsənət Qalereyasının 15 gənc müəllifinin "Azərbaycan mətbəxi" adlı qrup sərgisi keçiriləcək.
Azərbaycan mətbəxi dünyanın ən maraqlı və orijinal kulinariya ənənələrindən birinə aiddir, çoxəsrlik ənənələrə əsaslanır və orijinal yeməkləri ilə məşhurdur. Bu, digər şərq mətbəxləri arasında geniş tanınır və çox populyardır və onun bəzi yeməkləri hətta beynəlxalq menyuya daxil edilmişdir. Azərbaycan mətbəxinin unikal təamlarını başqaları ilə qarışdırmaq olmaz, onlar ən müasir qurmanların coşğulu cavablarına səbəb olur.
Sərgidə kətan üzərində 32 əsər nümayiş olunacaq.
Sərginin məqsədi diqqəti Azərbaycanın mədəni irsinə və kulinariya ənənələrinə cəlb etmək və istedadlı gənc rəssamlara dəstək olmaqdır.
İnformasiya dəstəyi - Trend.Az, Day.Az, Milli.Az, Azernews.Az