Sağlamlıq

Bu məhsulları soyuducuda saxlamaq olmaz

9 Avqust 2025 23:30
Baxış: 422
VTB-də yüksək depozit faizleri daha çox qazandırır

Mütəxəssislər bəzi məhsulların soyuducuda saxlanmasının onların dadını, quruluşunu və qida dəyərini mənfi təsirə məruz qoyduğunu bildirirlər.

Milli.Az bildirir ki, pomidor soyuducuda saxlanıldıqda dadını itirir və tez yumşalır. Kartof soyuq mühitdə nişastasını şəkərə çevirərək dadını dəyişdirir. Soğan isə rütubətli mühitdə tez yumşalır və kiflənir. Çörəyin soyuducuda saxlanması da onun tez qurumasına səbəb olur.

Bundan başqa, banan, avokado və tropik meyvələr soyuqda tez qaralır və yetişmə prosesi dayanır. Zeytun yağı və bal isə aşağı temperaturda bərkiyir və keyfiyyətini itirir.

Qeyd edək ki, mütəxəssislər bu məhsulların otaq temperaturunda, günəş işığından uzaq və havadar şəraitdə saxlanmasını tövsiyə edirlər.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.