Kulinariya

Mətbəx sirləri: Kənd pizzası - FOTO

22 Oktyabr 2014 07:00
6 Şərh     Baxış: 8 238
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az toyuq əti və kəsmiklə pizzanın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

xəmir:

250 ml süd
2 x.q. şəkər tozu
11 q quru maya
125 q kərə yağı
350-400 q un
0,5 ç.q. duz

iç:

250 q kəsmik
100 q göyərti (soğan və şüyüd)
200-250 q bişmiş toyuq filesi
100 q pendir
duz
qara istiot
1 x.q. mannı

Bir kasada 0,5 st. isti su və ya südü 1 x.q. un, 1 x.q. şəkər tozu və maya ilə qarışdırın. İsti yerdə 7-10 dəqiqə saxlayın.



Dərin ləyənə un ələyin, isti süd, əridilmiş yağ və baratanı, duz və şəkər tozunu əlavə edin, yoğurun. İsti yerdə 1-1,5 saat, həcmi iki dəfə qalxanadək saxlayın. Bu müddət keçdikdən sonra ətləyin, daha 30-40 dəqiqə şişməsini gözləyin.



Xəmiri iki yerə bölün. Hər birini 1 sm qalınlıqda yayın (28 sm diametrdə), perqament döşənmiş siniyə qoyun.

İç: göyərtini xırda doğrayıb kəsmik, duz və istiotla qarışdırın. Toyuq ətini didin. Pendiri sürtgəcin iri gözündən keçirin.

Xəmirin üzərinə mannı səpin (xəmir sulanmasın deyə). Əvvəlcə göyərtili kəsmiyi döşəyin, sonra toyuq ətini düzün, pendir səpin.



200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə, üzəri qızaranadək bişirin.



Nuş olsun!

Resept: vk.com/vk_cook

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.