Kulinariya

Tez və dadlı: tavada doğranmış ət piroqu

29 Sentyabr 2024 07:07
Baxış: 2 555
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Piroq dedikdə ağıla ilk şəkərdən və undan hazırlanan reseptlər gəlir. Ancaq ətdən də maraqlı pasta hazırlamaq olar. Tavada edilən bu piroq çox tez hazırlanır və yüngül bir dada malikdir. 

Milli.Az lent.az-a istinadən tavada ət piroqunun hazırlanma reseptini təqdim edir: 

400-500 qram qiymə

2-3 xörək qaşığı yağ

1 kiçik soğan

Balaca kök

Zövqə görə duz, istiot, paprika

120-150 qram pendir

Xəmir:

3 yumurta

0,5 çay qaşığı duz

1 stəkan kefir (250 ml)

180 qram un (daha çox/az ala bilər, tutarlılığını yoxlayın)

0,5 çay qaşığı qabartma tozu

Hazırlanması:

Soğanı incə doğrayın və az miqdarda yağda şəffaf olana qədər qızardın. Kökü də bu qarışığa əlavə edin və qızılı rəng olana qədər hər şeyi birlikdə qızardın. Çəkilmiş ətu tökün, qarışdırın, kiçik parçalara bölün. Duz, istiot, paprika əlavə edin və maye yox olana qədər qaynadın, lakin çox qurutmayın.

Xəmiri hazırlamaq üçün əvvəlcə yumurtaya duz əlavə edin, həll olana qədər çalın, kefir əlavə edin və yaxşı qarışdırın. Unu qabartma tozu ilə qarışdırın və ələkdən keçirin, xəmir yoğurun. 

Çəkilmiş əti tavada bərabər şəkildə paylayırıq. Xəmiri doğranmış ətə tökün, lazım olduqda qaşıqla düzəldin və qapaq ilə örtün. Çox aşağı odda bişirin. Arada qapağın üzərinə yığılan suyu hər hansı parka ilə silin. 

Xəmir hazır olduqda və yapışmağı dayandırdıqda (təxminən 15 - 20 dəqiqədən sonra) bir boşqab istifadə edərək piroqu çevirin.

Piroq xəmirini qızartma qabına aşağıya doğru qoyun, sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin, qapaq ilə örtün və aşağı istilikdə daha 5-7 dəqiqə bişirin.

Zövqə uyğun olaraq üzərini göyərtilərlə bəzəyin.  

Ət piroqunun hazırlanma qaydasına aşağıdakı videoda baxa bilərsiniz.

Nuş olsun!

Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.