Kulinariya

Püre hazırlamaq üçün kartof nə qədər qaynadılmalıdır?

5 Yanvar 2024 06:27
Baxış: 1 909
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Püre hazırlayarkən tərkibində nişastanın yüksək səviyyədə olduğu kartof çeşidi seçmək tövsiyə olunur.

Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, aşpazlar pürenin hazırlanması üçün bir sıra məsləhətlər verib.

Aşpazların sözlərinə görə, kartoflar tam bişirilməlidir. Ancaq çalışmaq lazımdır ki, onlar yumşaq olmasın. Buna görə də, kartof püresi hazırlayarkən vaxtı izləmək lazımdır. 

Bildirilir ki, kartofları qaynadıb əzmək və üzərinə süd töküb, yağ əlavə etmək dadlı pure hazırlamaq demək deyil. Bu yeməyin öz sirləri var.

Birincisi, düzgün kartof çeşidi seçilməlidir və kök yumrularının eyni ölçüdə olması məsləhətdir. 

İkincisi, kartofu kiçik kublar şəklində doğrasanız, o daha tez bişəcək. Beləliklə, bütün kök yumruları təxminən 30 dəqiqə qaynadılır. 

Üçüncüsü, tərəvəzlərin bərabər şəkildə bişirilməsidir. Sonra ona görə də kartofu soyuq suya qoymaq tövsiyə olunur. 

Bundan sonra onları əzib qarışdırmaq lazımdır. O da qeyd edilir ki, püreni dərhal paylamaq olmaz. Onu hazırladıqdan sonra bir müddət otaq temperaturunda saxlayıb, sonra bölüşdürmək məsləhətdir. 

Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.