Kulinariya

Umac piroqun - HAZIRLANMA QAYDASI

12 Mart 2018 07:00
33 Şərh     Baxış: 7 626

Mətbəxdə asan və ləzzətli şirniyyatlar bişirməyi əksər xanımlar çox sevir.

Milli.Az ailem.az-a istinadən bu dəfə həm ləzzətli, həm də asan hazırlanan umac piroqunun reseptini verir.

Tərkibi:

4 stəkan un

2 stəkan şəkər tozu

1 stəkan duru yağ

1 stəkan qatıq

3 ədəd yumurta

1 paket vanil

1 paket qabartma tozu

Hazırlanması:

Unla şəkər tozunu qarışdırın. Sonra duru yağı  əlavə edib qarışdıraraq umac hazırlayın. Umacdan 1 stəkan götürüb kənara qoyun. Yumurtanı başqa bir qabda yaxşıca çalın, qabartma tozunu qatığa tökərək köpürdərək onun içinə tökün. Daha sonra vanil və umacı qatıqlı qarışıma əlavə edərək yavaşca qarışdırın. Diqqət edin ki, umaclar çox açılmasın. Yağlanmış soba qabına qarışımı tökün və üzərinə kənara ayırdığınız 1 stəkan umacı səpin. Əvvəlcədən qızdırılan 180 dərəcəlik sobada 20-25 dəqiqə üstü qızarana qədər bişirin. Tam soyuduqdan sonra romb doğrayaraq servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

33 Şərh:

  • Anonim
    $.$.$. · 12 Mart 07:33182

    Sabahınız xeyir ay gözəl göycək xanımlarımız. bazar ertəsi gunumuz xeyirli uqurlu olsun inşallah! biz tələbələrə də Allah zehinacıqlıqı versin amin. ATA qardaşlarımızın da canları salamat olsun hamının evinin işıqı gur yansın ocaqları dolu olsun bu bayram gunlərində.Azərbaycanımıza layiqli övladlar olaq!

    Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 12 Mart 08:5851

      Sənə də xeyirli uğurlu günlər)..

      Cavab yaz
  • Anonim
    asi · 12 Mart 08:5231

    Hamıya salamlar).. Bu piroqu mən hazırlayıram..Resepti tam yadımda deyil, amma duru yağla deyil, kərə yağı ilə umac hazırlayıram, bu dəqiqdi))...Bir də götürdüyüm umacı çiy xəmirin üzərinə deyil, bir az bişdikdən sonra əlavə edirəm).. Dadlı piroqdu....

    Cavab yaz
  • Anonim
    SEVİL · 12 Mart 10:4141

    Salam ,südlü qaymaqlı marojna qızlar ❤❤❤❤Necəsiniz ?Qazanınız qaynar olsun..Sabahınız xeyir ,asi.. $$$, nə gözəl sözlər yazmısan )Sənə bütün işlərində ,əsasən təhsilində bol bol şans ,uğur arzulayıram.asican ,mən də bu piroqu kərə yağında istədim )

    Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 12 Mart 11:1111

      Hə Sevil, kərə yağla dadlı olur.Bu oiriqa duru yağ getməz..Resepti tapım dəftərdən yazaram..Çixdanın reseptidi, min dəfə sınaqdan keçib))..

      Cavab yaz
    • Anonim
      İka.e · 12 Mart 12:0711

      Salam Sevil xanım❤❤❤

      Cavab yaz
  • Anonim
    İka.e · 12 Mart 10:5221

    Salam mətbəximizin gözəl xanımları.Mən şirniyyat bişirməyi öyrənməyə bu piroqla başlamışam.Asi mən də kərə yagıyla hazırlayıram umacı Un 1 st-dan artıq gedir ,bir də 2 yumurta istifade edirəm ,3 artıq olar

    Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 12 Mart 11:1031

      Ika, bu piroq mənim də ilk şirniyyat sınağımdan biridir).Hardasa 3 ya 4-də oxuyurdum bu piroqu bizdə anam hazırlayanda.Elə o reseptlə də indi hazırlayıram...Şirniyyat bişirməyə uşaq yaşlarında başlamışam)..Özdə ən çətinindən, Irəvan kətəsindən..Bir dəfə bayram qabağı anam xəmir qatdı bişirsin.Həmin gün babamın vəziyyəti pisləşdi, getdi ora..Ilk dəfə həmin xəmiri yayıb bişirməyə başladım təkcə, amma pis alınmamışdı)).Bir dəfə də paxlava bişirəsiyik..Arvad bir yekə ləyən xəmir qatıb, bütün qohum əqrabanı nəzərdə tutub)).Nəsə ki, axşam 1-2 list bişirdik, anamın yuxusu gəldi..Dedi gedim yarım saat gözümün yuxusunu alım, gəl durğuz bişirim..O gedən getdi yatmağa)). Mən də baxdım, anadırda ❤-yim gəlmədi durğuzam..Səhərə kimi yayıb bişirdim hamısını)..Tezdən ayılanda yadına düşüb ki, axşam paxlava bişirirdi))...

      Cavab yaz
      • Anonim
        İka.e · 12 Mart 12:0611

        Asi paxlava bişirmək mənə çətin gəlir nəisə risk edə bilmirə tək hazırlamaga.Amma bu il bayrama yaxın hazırlayacam..Amma irəvan kətəsin hazırlamışam gözəl alınıb

        Cavab yaz
      • Anonim
        asiyə) · 12 Mart 14:3141

        Bişirdiyin paxlavadan yeyə bilən oldu heç olmasa, təcili yardıma ehtiyac olmadı??)

        Cavab yaz
        • Anonim
          asi · 12 Mart 15:1822

          Yox heç nə olmadı).. hamı yaxşı qurtardı canını.Çünki, mən pis bişirməmişdim))..

          Cavab yaz
          • Anonim
            asiyə) · 12 Mart 15:4611

            İnanıram)

            Cavab yaz
  • Anonim
    Gülka · 12 Mart 11:1811

    Sabahınız xeyirli uğurlu olsun inşallah.qızlar mən eyni bu xəmiri hazırlayıram bişirirəm cox gözəl ləzzətli alınır.

    Cavab yaz
  • Anonim
    Tovuzlu E · 12 Mart 11:3303

    Men bisirmisem, cox qati cixdi Gucle yaydim siniye, bismis formada da o qeder xosum gelmedi, bisirenden bir nece saat sonra yeyende ele bil bir hefteden qalmadi Qatigini bir az cox elemek lazim idi yeqin ki, bir de sirinliyi yaxsi olsun deye pesok

    Cavab yaz
    • Anonim
      sena · 12 Mart 12:0711

      Bunun adi umacdi yoxsa ovma piroqdu mende kere yagla edirem ozude wekildeki kimi alcaq olmur hundur olur hem dadi gozel hemde hazirlanmasi rahat

      Cavab yaz
    • Anonim
      İka.e · 12 Mart 13:5811

      Tovuzlu xanım bunun xemiri çox bərk olmamalıdı,qatı sıyıq kimi olmalıdı onda yumşaq olur həm də çox şişir

      Cavab yaz
      • Anonim
        Tovuzlu E · 12 Mart 14:3301

        Yox dediyiniz formada olmadi, yazdigim kimi gucle yaydim siniye Belke de bir st cox tokmusem unu, fikir vermemisem

        Cavab yaz
  • Anonim
    SEVİL · 12 Mart 13:0731

    Gün aydın ,salam günka ..sena ..Tovuzlu qızımız .ika.e ,sən necəsən ?? asi ??? maşallah sənə .. Gəlin hamılıqla asiyə bir ÀFFƏRİN deyək ..O paxlava dadlı olub 100 faiz )Demək ,qızlar ,mən paxlavanı listdə bişirmirəm ,çünki iri yuxa yaya bilmirəm .Anamdan qalma qalın qara tava var , işimi bu tavaya görə düzüb qoşuram ) Tovuzlu qızımlz ,necəsən ?yəqin xəmirə unu çox vurmusan (

    Cavab yaz
    • Anonim
      Tovuzlu E · 12 Mart 13:4301

      Salam SEVIL xanim, sag ol yaxsi olasan Yagi, qatigi hansi stekanla tokdumse unu da o stekanla tokdum, yarim stk da tyorkadan kecirib findiq tokdum Her kesde yaxsi alinibsa demek menim bacariqsizligimdi)

      Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 12 Mart 15:1011

      Çox sağ ol Sevil))..Dadlı da oldu sözdü??)) Həqiqəti inkar etmək olmaz, çox dadlı idi))...O tavadan biri də mənim anamın var idi, amma mən o tavaya çox əsəbiləşərdim).. Bizdə sobanın qabında bişiririk..Amma anam hələ ona da qane olmurdu.Hər dəfə deyirdi ki, uşaq vaxtı mis məcməyilərdə bişirirdik ocaqda..Gəncəlilər kimi) .O məcməyi də ki, yəqin görmüsən nə böyükdü).. Bəxtim gətirib o zamana düşməmişəm)..

      Cavab yaz
      • Anonim
        $.$.$. · 13 Mart 06:4841

        XALQIMIN YEL CƏRŞƏNBƏSİ MUBARƏK OLSUN! hamıya can saqlıqı bol ruzu arzulayıram .sufrələrimiz dolu xoncalı şəkərbura paxlava qoqallı qırmızı yumurtalı olsun. nənələrimizin qovurduqu qovurqa qovudun ətri hər yana yayılsın. bayram halvaları calınsın. Səmamız aydın və Gunəşli olsun! evdə qalan qızlarımızın bəxti acılsın (nənəmin arzusu) övladı olmayan gəlinlərin qucaqı dolu olsun Allahtəla onlara övlad bəxş etsin! Əsgərlərimiz şərdən xətadan erməni gulləsindən uzaq olsun. saq salamat ailələrinə qovuşsun inşallah! Nənə babalarımız ata analarımız başımızın ustundən əskik olmayasınız! Allahım butun qardaşları eləcə də mənim tək bircə qardaşımı qoru saq salamat necə belə illərə cıxaq! Amin amin amin !

        Cavab yaz
        • Anonim
          İka.e · 13 Mart 11:2120

          Salam $$$ sənində Yel çərşənbən mübarək olsun ..

          Cavab yaz
          • Anonim
            $.$.$. · 13 Mart 13:0020

            İka xanım təşəkkur edirəm .Allah razı olsun.

            Cavab yaz
  • Anonim
    Samaxli Gunel · 13 Mart 09:3830

    Her kesin yel cerwenbesi mubarek Nece illere cixaq sevdiklerimizle birlikde Qizlar turk paxlavasi ucun fistik hansi fistikdi marketleri bazarlari elek felek etmiwem yawil fistik yoxdu Oglum deir ki fistawka vare odu

    Cavab yaz
    • Anonim
      $.$.$. · 13 Mart 10:1730

      Gunel xanım İran ədviyyatları cərəzləri dukanlarına baxın. anam həmişə ordan alır. bilmirəm Siz şəhərdə və ya rayonda yaşayırsınız? Nizami metrosu ətrafında kecmiş icra hakimiyyəti binasının arxasında sıra ilə İran dukanları var. buyurub gəlib ala bilərsiniz. bayramınız cərşənbəniz mubarək.

      Cavab yaz
      • Anonim
        Samaxli Gunel · 13 Mart 20:2800

        Diqqetinizcin twkler Wamaxida yawayaram amma fistawqa var marketlerde

        Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 13 Mart 11:3010

      Hamıya salam və Çərşəmbəniz mübarək...Günel, yaşıl fıstıq elə fistaşkadı..Qabığı sərtdi). Alanda diqqət elə duzlusunu verməsinlər, paxlavalar duzlu çıxar)

      Cavab yaz
      • Anonim
        Samaxli Gunel · 13 Mart 20:2700

        Cox sag ol Asi hec bilmirdim ki fistawkanin duzsusu olur:))

        Cavab yaz
  • Anonim
    İka.e · 13 Mart 11:2430

    Əziz xanımlar Yel çərşənbəniz mübarək olsun..Qazanlarınız dolu ,süfrəniz ruzi bərəkətli olsun.Hər birinizə can saglıgı ,xoşbəxtlik arzu edirəm..QƏM QÜSSƏLƏRİ ,DƏRD ,XƏSTƏLİKLƏRİ YEL APARSIN

    Cavab yaz
    • Anonim
      $.$.$. · 13 Mart 19:3010

      İka xanım cox saq olun gözəl arzularınıza görə dualarınıza görə. Allah razı olsun Sizin də cərşənbəniz mubarək olsun .

      Cavab yaz
      • Anonim
        İka.e · 13 Mart 21:2910

        Çox sagol canım❤

        Cavab yaz
  • Anonim
    $.$.$. · 13 Mart 19:5120

    Qızlar xanımlar niyə yazmırsınız? hardasınız? vallah məhləmizin uşaqları bir tonqal qalayıblar ki... gəl görəsən. səs kuy göturub məhləmizi. uşaqlar qapılara papaq da atırlar anam duz bir kletka yumurta boyayıb uşaqların papaqına qoymaq ucun başqa hədiyyələr də var .qardaşım oqlu da aqlayıb özunu öldurdu ki məni də tonqala aparın bu dəfə atası apardı. indi hər ikisi his iyi verib gələcəklər... olsun .təki canları saq olsun . hamınızın sufrələri bol ruzulu caniniz saqlam olsun inşallah əziz həmvətənlərim. Qarşıdan gələn Novruz bayramımız mubarək olsun uzunuz daim gulsun!

    Cavab yaz
    • Anonim
      İka.e · 13 Mart 21:2910

      Axşamın xeyir olsun.Biz heyətimizdə tonqal yandırmışdıq .Bizə hələki papaq atan olmayıb yəqin ilaxır çərşəmbəni gözləyirlər)

      Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.