Cəmiyyət

Nə üçün düyü yeməliyik? - DAHA BİR TƏSİRİ

7 Dekabr 2018 21:31
9 Şərh     Baxış: 2 425

Aparılan araşdırmalar göstərib ki, gündə yarım stəkan bişmiş yağsız düyü yemək orqanizm üçün çox faydalıdır.

Milli.Az xəbər verir ki, düyü bədənin gündəlik fol turşusu və B vitamini ehtiyacının 23 faizini qarşılayır. Bu sayədə hüceyrələrin yenilənməsinə yardım edir. Ehtiva etdiyi 15 növdən çox vitamin, mineral və faydalı antioksidantlar sayəsində düyü bədəni enerji ilə təmin edən əsl qida anbarıdır. Xüsusən son illərdə fol turşusu, kalium, maqnezium, selen, lif, dəmir və sink tərkibinə görə düyü pəhriz reseptlərinə daxil edilməyə başlanıb.

Aparılan bir araşdırma nəticəsində fol turşusunun, həmçinin ürək-damar sağlamlığı və anadangəlmə ürək narahatlıqlarının müalicəsi üçün effektli olduğu üzə çıxıb. Düyü bədənin sağlam şəkildə qocalmasını dəstəkləyir.

Bundan başqa, bədənin yavaş-yavaş həzm etdiyi kompleks karbonhidrat serotonin hormonlarının ifraz olunmasını təmin edir və bədəni gümrah saxlayır, eləcə də iştahanı nəzarət altında saxlayır. //publika.az

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

9 Şərh:

  • Anonim
    xumar · 7 Dekabr 21:3421

    Esl duyu daha saxta duyu yox duyu hemde ki bedendeki rutubeti goturur eyer telfonunuz suya dusubse duyu sunkasinin icine atin baterakasini cixarin ikisinide sunkaya atin bir gun iki gune isleyecek

    Cavab yaz
  • Anonim
    asi · 7 Dekabr 22:2081

    Indi hər düyüdən düyü tamı gəlir).. Düyü yeməklərii xoşlayıram, xüsusən də plovları..Uşaq vaxtı nənəm həmişə deyərdiki kim çox düyü yesə, göyçək olur).. Mən də həvəslənib plovu bir neçə boşqab yeyirdim, guya gözəl olum))..Neçə ildir düyü işlədirəm, düyünü də yay qış mətbəxdə saxlayıram..Içində heç vaxt qurd ya bit əmələ gəlməyib..Amma bu il Bakıdan Astara düyüsü aldıq, adəti üzrə mətbəxə şkafa qoydum..Bir ay keçmədi gördüm düyünün içində bit var)..Yox, məyus olmadım, əksinə sevindim ki, düyü təmiz düyüdü, dadı da çox gözəl idi, əsl əvvəlki düyülərin ətri gəlirdi..Anama dedim, dedi əvvəllər düyülərdə tez-tez bit olardı.Indi o qədər saxtadıki bit də düşmür))..

    Cavab yaz
    • Anonim
      ♥️Ebru♥️ · 7 Dekabr 23:4630

      Salam Asi necesen?Deyirem belke ele o bitde,Astaradan size qonaq gelib:)))Ola bilermi?))

      Cavab yaz
      • Anonim
        asi · 7 Dekabr 23:5130

        Salam Ebru, şükür..Yox, Astaradan gəlməmişdi, alanda təmiz idi, sonra urusetin havası düyüyə düşmədi, bit düşdü canına))..

        Cavab yaz
        • Anonim
          ♥️Ebru♥️ · 8 Dekabr 00:0220

          Allah seni guldusun:))Duz deyirsen yeqin urusetin havasi duyunun xosuna gelmiyib:))

          Cavab yaz
    • Anonim
      ♥️Ebru♥️ · 8 Dekabr 01:0000

      Birde deyirem ki?asi bu bitderde aqzinin dadin bilireyy:))Deyirem evveler o isqafa qoyduqun duyuler kitaydan gelirmisdeye biterin xosu gelmirmis :))Indi goruflerki bu duyu o duyuden deyil darisiflar duyuye))

      Cavab yaz
  • Anonim
    Samire · 7 Dekabr 22:2131

    Düyü hem de cavan saxlayır insanı...Yaşından cavan görsenen insanlar arasınada sorğu apariblar ve bele bir neticeye gelibler ki, hemin o adamlar düyüden, birde ağartı mehsullarından çox istifade edirler...Men özümde müşahide elemişem...Doğurdan da düyü çox yeyenler cavan görsenirler...

    Cavab yaz
  • Anonim
    $.$.$. · 8 Dekabr 01:5000

    Astaranın duyusu həqiqətən cox dadlı və təbiidir. Ətirlidir. Bu duyudən sudlu plov bişirsəniz görəcəksiniz ki , necə ətirli və dadlıdır.Nənəmlə anam döşəmə plovu da Astara duyusundən bişirirlər. Cox dadlı olur. Yaponlar duyu cox yediklərinə görə həm cavan , həm də cox uzunömurludurlər.

    Cavab yaz
  • Anonim
    $.$.$. · 8 Dekabr 01:5300

    Cənub zonası duyudən cox istifadə edirlər. İnanın elə talış ailələri var ki , hər gun plov yeməsələr deyirlər biz bu gun hec nə yeməmişik. Lənkəranda ailəvi qonaqlarımız var , onlar da cox istifadə edirlər duyudən və cox saqlam insanlardırlar.

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.