Cəmiyyət

Ketçupu özünüz evdə hazırlayın - RESEPT

11 May 2017 22:25
4 Şərh     Baxış: 8 635
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Qızartmalarda, makaron, spagetti və başqa yeməklərin yanında ketçupun öz ləzzəti var. Amma nə qədər ləzzətli olsa da, ziyanl; olduğunu da bilirik. Bəs ketçupu evdə təbii üsullarla hazırlamaq fikrinə necə baxırsınız?

Milli.Az lent.az-a istinadən evdə ketçup hazırlamağın qaydasını təqdim edir.

Lazım olan ərzaqlar:
 
2 baş soğan
2 diş sarımsaq
2 şorba qaşığı zeytun yağı
4 ədəd pomidor
Yarım şorba qaşığı bibər tomatı
3 şorba qaşığı sirkə
1 yemək qaşığı şəkər tozu
Dilədiyiniz miqdarda dəniz duzu
 
Hazırlanma qaydası:
 
Əvvəlcə soğan və sarımsaqları soyun və blendrdan keçirin. Daha sonra soğan və sarımsağın üzərinə bir şorba qaşığı şəkər tozu töküb qazanda rəngi tündləşənə qədər pörtlədin. Pomidorların qabıqlarını soyduqdan sonra doğrayıb robotdan keçirin. Qazana əlavə edib tomatı da tökün və qarışdıraraq qovurun. Sirkə, zeytun yağı və duzu da əlavə edərək, 40 dəqiqə bişirin. Qarışım soyuduqdan sonra şüşə qablara yığıb istifadə edə bilərsiniz.
 
Nuş olsun!

Milli.Az

Digər maraqlı xəbərlər Milli.Az-ın Facebook səhifəsində

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.