Cəmiyyət

Günün resepti: limonlu, xaş-xaşlı maffin - FOTO

8 May 2017 07:00
21 Şərh     Baxış: 4 558

Zərif limon ətirli, yüngül maffinlər çay süfrələriniz üçün həm ləzzətli, həm tez hazırlanan şirniyyat seçimi ola bilər.

Milli.Az lovely-culinary.com-a istinadən bildirir ki, keksin xəmiri qatıq sayəsində çox yumşaq və havalı alınır. Yoxlamağa dəyər!

Lazım olan ərzaqlar:

  • 2 ədəd yumurta
  • 3/4 st şəkər tozu (150 qr)
  • 1 1/2 st un (190 qr)
  • 2/3 st qatıq (160 qr)
  • 115 qr kərə yağı
  • 2 xörək qaşığı xaş-xaş
  • 1/4 çay qaşığı soda
  • 1/4 şay qaşığı duz
  • 3 xörək qaşığı limon suyu
  • 1 xörək qaşığı vanil ekstraktı
  • 1/2 çay qaşığı qabartma tozu
  • 2 xörək qaşığı limon qabığı

Qlazur üçün:

  • 0.5 stəkan şəkər kirşanı (55 qr)
  • 2-3 xörək qaşığı limon suyu

Sobanı 180 dərəcəyə kimi qızdırın. 12 ədəd maffin qabını yağlayın və ya maffin üçün kağız qoyun.

Un, qabartma tozu, soda, xaş-xaş və duzu qarışdırın.

Yağı yumşalana qədər mikserlə 1-2 dəqiqə çalın. Şəkər tozunu əlavə edib qarışdırın. Yumurtaları, vanil, limon qabığı və qatığı da töküb birlikdə qarışdırın. Limon suyunu da əlavə edin.

Unlu qarışımı bura əlavə edib yaxşı qarışdırın.

Maffin qablarını 2/3 hissə olmaqla doldurun. 180 dərəcəli sobada 25-30 dəqiqə bişirin. Çöp ilə yoxlayın.

Qlazur üçün şəkər kirşanı və limon suyunu qarışdırın. Soyumuş maffinlərin üzərinə töküb qurumağını gözləyin.

Nuş olsun!

Milli.Az

Digər maraqlı xəbərlər Milli.Az-ın Facebook səhifəsində

Məqaləyə dair fotomateriallar:

Şərh yaz:

21 Şərh:

  • Anonim
    Əli proqnoz.№ · 8 May 07:5367

    Gününüz Uğurlu,İşləriniz Xeyirli,,Qazanciniz Bərəkətli olsun DOSTLAR-Bu Gün Etdiyiniz Bütün Dualar Göylere Yükselib.Tək Tək Qebul Olub.Üstünüzə Leysan yağiş kimi Yağsin.İNŞALLAH.AMİN.

    Cavab yaz
    • Anonim
      ika.e · 8 May 12:2211

      Şkoladlı keks: 3 yumurta 80 qr. ŞEker tozu,, 80 qr şkolad portagal suyu ,,30 qr un qab tozu...yum agını sarıdan ayırıb soyuduya qoyuruq.sarını pesokla çalıb üzerine su vannasında eridilmiş şkoladı elave edirik,,, 2 x.q portagal suyu ve bir azca qabıgı,uum agını bir çimdik duz ile çalıb üzerine elave edirik .daha sonra unla qarışdırıb kiçik formalarda 180° de bişiririk üzerine dekor üçün şkolad ovuntuları sepe bilersiz nuş)

      Cavab yaz
  • Anonim
    Əli proqnoz.№ · 8 May 07:5468

    Yayda qızlar 2 yerə bölünür: - Yaxşı geyinənlər - Yaxşı ki, geyinənlər))))

    Cavab yaz
    • Anonim
      07=54 e · 8 May 14:0005

      Bajili, pomidor yumurtanin reseptini yazardinda bir zehmet

      Cavab yaz
      • Anonim
        Tural · 8 May 15:0702

        Hi ha

        Cavab yaz
      • Anonim
        Əli proqnoz.№ · 8 May 20:5210

        14.00 15.07 gedin bagcanizda OYANYİNNNN.

        Cavab yaz
  • Anonim
    Əli proqnoz.№ · 8 May 07:5567

    Qapılar bağlanır deyəndə eskalatordan metroya qədər çatan nənənin sürətinə heç Bugatti Veyron da çata bilməz :))

    Cavab yaz
  • Anonim
    Əli proqnoz.№ · 8 May 07:5688

    Bizim qızlara "Bu gün çox gözəlsən desən, Deməli başqa vaxt çirkinəm eləmi ? —- deyib adamı borclu çıxardarlar

    Cavab yaz
  • Anonim
    Əli proqnoz.№ · 8 May 07:5777

    Mükəmməl insanı çöldə axtarmayın Mən indi evdə oturmuşam çölə çıxanda xəbər edərəm:))))))

    Cavab yaz
  • Anonim
    Əli proqnoz.№ · 8 May 07:5888

    Tom uşaqlığımı yedin, ama bir dənə Jerry'ni tutub yeyə bilmədin fərsizoğlu fərsiz

    Cavab yaz
  • Anonim
    Əli proqnoz.№ · 8 May 07:5987

    Gözlənilməz bir telefon zengindən sonra dağınıq evin 5 dəq. içində tər-təmiz olmasına qonaq qüvvəsi deyilir

    Cavab yaz
  • Anonim
    Esra ibrahimli (Samaxi) · 8 May 08:2043

    Sabahiniz xeyir olsun limonnu olan sirniyyatlari cox xosluyuram.Yeqin dadli olar amma xas-xas xosuma gelmir onu vurmasaq da olar.

    Cavab yaz
  • Anonim
    asi · 8 May 08:2565

    Məncə xəmiri çox qatıdır, içi çörək kimi görsənir..Maffin yumşaq və içi havalı olanda qəşəng olur....Uzun müddətdir bişirdiyim maffin resepti: 4 yumurta,1st duru yağ, 1st pesok, 1st süd, 2st un, 1çq qabatma tozu, kişmiş, istəyə görə ədviyyatlardan muskant qozu, vanil..Yumurta pesok çalınır mikserlə.Sonra yağ süd əlavə olunub çalınır.Sonrada un kişmiş, ədviyyatlar..Bişirilir)....

    Cavab yaz
    • Anonim
      ika.e · 8 May 11:5200

      Salam asi bacı muskant qozu nedi?

      Cavab yaz
      • Anonim
        asi · 8 May 12:2013

        Salam..Muskant qozu adi qozdan bir az kiçik qoz növüdü.Ancaq onun içindən ləpə çıxmır, bərk olur)..Üyüdülmüş şəkildə ədviyyat kimi şirniyyata, yeməklərə qatılır..Hazır üyüdülmüş də satılır, bütöv də..Ən yaxşı bütöv alıb lazım olduqca tyorkadan keçirməkdi.Onda ətri daha çox hiss olunur)..Bir dənəsin nə qədər istifadə etmək olur, ətri çoxdu deyə)..

        Cavab yaz
        • Anonim
          ika.e · 8 May 12:5400

          Anladım teşekkür edirem

          Cavab yaz
  • Anonim
    Nəzrin · 8 May 09:0845

    Cox yaxsi.Bisirmeye deyer.

    Cavab yaz
  • Anonim
    ☆..SeadeT..☆ · 8 May 10:2514

    Salam dostlar necesiz. ? Sizin üçün, çoox darıxmışam.

    Cavab yaz
  • Anonim
    SEVA TOVUZ · 8 May 10:5111

    Sirniyyati hem sevenem hem cox hazirlayanam...en cox keksler...ama kokelmemek ucun men ona baxiram o mene...

    Cavab yaz
  • Anonim
    ika.e · 8 May 11:5313

    Salam eziz bacılar necesiz??

    Cavab yaz
  • Anonim
    ika.e · 8 May 12:3720

    Musemma plov: qoyun etin dograyıb azca qaynadırıq,sonra yagda qızardıb ayrı qaba yıgırıq, sonra 500 qr badımcan çox da xırda olmamaq şerti ile kublara boluruk onu da eti qızartdıgımız yagda qızardıb götururuk halqa dogranmış soganları qızardırıq bunları qat -qat yıgıb uzerine zogal turşusu elave edirik bir de etin bulyonundan bir azca üzerine gezdiririk vam xoda 15-20 deq bişiririk.duyunu suzub deme qoyuruq. Bu da milli metbeximizden çoox dadlı yemek nuş olsun:)

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.