Milli.Az "Agababa Agababa" youtube kanalına istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.
Ərzaqlar
Xəmiri üçün 2 yumurta, 1 st (200qr-lıq stəkanla) şəkər tozu, 1 xörş qaş. bal,3 xör.qaş. süd,1 çimdik duz, 1 çay qaş. soda, 2,5 st. un (250qr-lıq stəkanla + məndə 1 dolu xörək qaşığı artıq getdi). Xəmiri 7 kündəyə ayırıb 1 mm qalınlığında 27,5 sm diametrində yayırıq. 160-170 dərəcəli sobada 5 dəqiqəyə bişiririk.
Kremi: 200qr kərə yağı ilə 1,5st şəkər kirşanını çalırıq. Bir qazanda 1,5 stəkan südlə 2 xör. qaş. unu bişiririk yağla sıyığı bir birinə qatıb 1 bağlama şəkərli vanil əlavə edirik.
Qlazuru üçün 3xörş qaş kakao, yarım stəkan şəkər tozu, 200 qr-lıq stəkanın başı 2 sm əksik süd, 1 çay qaç. qarğıdalı nişastası, 50 qr kərə yağı.
Hazırlanma qaydasına videoda baxa bilərsiniz. Nuş olsun!
Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Facebook-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz
Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Daytube-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz
Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Milli.Az- dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz
Milli.Az