Piyləri yandıran ədviyyat

3 Avqust 2021 23:50

Hilin xüsusiyyətləri elmə çoxdan məlumdur, lakin az adam bu ədviyyatın bütün faydalı keyfiyyətlərindən istifadə edir. Hili ədviyyatın şahı da adlandırırlar. Beləliklə, hil üçün ən populyar istifadələrdən biri toksinləri təmizləməkdir. Hil sidikqovucu xüsusiyyətlərinə görə bu təsirə malikdir. Eyni zamanda, hil qandakı pis xolesterol və triqliseridlərin tərkibini azaldır və şəkərli diabet xəstələrində qlükoza tolerantlığını da artırır.

Hil ürək və qan damarlarının sağlamlığına faydalı təsir göstərərək, qarın piyləridən qurtulmağa kömək edir. Araşdırmalar, qida qatqısı olaraq hil tozunun qəbul edilməsinin qarın piylərin yığılmasının qarşısını aldığını göstərib. Xolesterol əleyhinə hilin piy yandırıcı xüsusiyyətləri qanda xolesterolun azaldılmasına kömək edir. Bu, xolesterol səviyyəsinin yüksək və artıq çəkili olanlar üçün xüsusilə vacibdir.

Milli.Az