Milli.Az "Ağababa Ağababa" youtube kanalına istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.
Ərzaqlar
Pilavlık bulqur-- 1 armudu stəkan (100qr)
Toyuğun döş əti---250qr (1 orta boy toyuğun döşünün 1yarısı)
Toyuğun döş ətini marinə etmək üçün sos:
2 xörək qaşığı zeytun yağı
üyüdülmüş keşniş toxumu 1 çay qaşığı
Kari ədviyyatı 1/3 çay qaşığı
Sarıkök 1/4 çay qaşığı
Pul bibər1/3çay qaşığı
Qara istiot 1/4çay qaşığı
Duz 1/3çay qaşığı
Sarımsaq 1 diş
Limon şirəsi 1 çay qaşığı
Ağ baş kələm-- 1 balaca kələmin 1/3 hissəsi
Kök---1 ədəd orta boy
Yaşıl bibər--- 1 ədəd
Qırmızı şirin bibər--- 1 ədəd
Xiyar--1ədəd orta boy
Pomidor--1 ədəd iri
Kahı ---6-7 yarpaq
Göy soğan--3 sap
Ağ reyhan.. 3 tel
Salat üçün sos:
Zeytun yağı--3 xörək qaşığı
25%-li xama-- 2 xörək qaşığı
Limon şirəsi--1 ədəd limonun şirəsi
Duz , istiot--- zövqə görə
Hazırlanma qaydasına videoda baxa bilərsiniz. Nuş olsun!
Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Facebook-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz
Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Daytube-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz
Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Milli.Az- dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz
Milli.Az