Koronavirusdan qoruya biləcək ərzaqların reytinqi - Yapon həkimlərindən

22 May 2020 21:30

Yapon səhiyyə işçiləri əmindir ki, vaksin icad olunana qədər insanlıq koronavirusla təbii mübarizə metodları ilə baş-başa qalıb, bu yolda hər metoddan istifadə etməli olacaq. İnfeksiya ilə mübarizədə immuniteti səfərbər etmək üçün çoxlu vasitə və ərzaqlar var.

Milli.Az medicina.az-a istinadən yapon alimlərinin hazırladığı ANTİKoronavirus qidalarının siyahısını təqdim edir.

Liderliyi zəncəfil əldən verməyib - onun tərkibində olan qinqerola iltihabı azaldır. O, ağciyərləri təmizləyir. Orqanizmdən kimyəvi zəhər və toksinləri çıxarır.
2- Sarıkök - immunitet güzləndiriricidir, sistem iltihabi prosesləri götürür

3 - Sarımsaq - onda limon və portağaldan da çox C vitamini vardır. Viruslardan qoruyan ferment sintez edir.

4- Bütün giləmeyvələr - çiyələk, böyürtkən, quşüzümü, yemişan, çaytikanı, itburnu, qarağat, moruq və s. Təbii antioksidantlardır.

5- Sitrus meyvələri - C vitamini ilə zəngindir, tromb əmələ gəlməsinə qarşıdır

Milli.Az