Qabığı özündən daha faydalıdır

12 Mart 2019 20:24

Hər birimiz portağalın bol miqdarda C vitamini ilə zəngin olduğunu bilirik. Bəs, portağalın özü kimi qabığının da çox faydalı olduğunu bilirdinizmi?

Milli.Az axşam.az-a istinadən portağal qabığının faydalarını təqdim edir:

Portağal qabığını sərin yerdə qurudun. 1 qaşıq portağal qabığı qurusunu 1 stəkan isti suya töküb ,10 dəqiqə dəmləyin. Qabıqları çıxarıb içinə 1 çay qaşığı bal əlavə edərək gündə 2 dəfə yeməkdən bir saat sonra için. Bu çay bağırsaq hərəkətlərini tənzimlədiyi üçün həzmə yaxşı təsir göstərir, həmçinin, mədə pozğunluğunu aradan qaldırır.

Portağal qabığındakı kalium, protein, vitaminlər dərimiz üçün çox faydalıdır. Onun qabığından müxtəlif maskalar hazırlamaq olar. Çünki tərkibindəki C vitamini sayəsində portağal qabıqları təbii ağardıcı hesab olunur.

Milli.Az