Noxud şorbası

12 Dekabr 2016 07:00

Milli.Az noxud şorbasının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

700 q sümüksüz toyuq əti
300 q yaşıl noxud
100 q yerkökü
1 diş sarımsaq 
duz
istiot

Toyuq ətini yuyun. 2 litr suda qaynadın. Qaynara düşəndən sonra duz qatıb orta itilikli odda 7 dəqiqə bişirin. Əti çıxarıb qaba yığın. Bulyona noxudu əlavə edin, 10 dəqiqə bişirin. 

Yerkökünü sürtgəcin orta gözündən keçirib bulyona əlavə edin. 

Toyuq ətini xırda doğrayıb qatın. Daha 5 dəqiqə bişirin. 
Sarımsağı təmizləyib xırdalayın. Şorbaya əlavə edib ocaqdan götürün. 

Nuş olsun! 

Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.

Milli.Az