Toyuq ətinin qırmızı ətdən (mal, qoyun və digər) üstün olduğunu alimlər əvvəlki araşdırmalarında da təsdiq edib. Lakin amerikalı ekspertlərin son araşdırmaları bunu birmənalı təsdiqləyib. Qırmızı ətin toksiki tərkibi və səhhətə zərərli piyi xərçəng, hipertoniya və iflic kimi təhlükələrlə qarşılaşmaq riskini artırdığı məlum idi. Yeni araşdırma isə sübut edir ki, toyuğun ağ əti (filesi) qaraciyər xərçəngi (hepatosellülar karsinoma) riskini 31 faizədək azaldır. Alimlər 1956-cı ildən 2013-cü ilədək aparılmış araşdırmaları təhlil edərək bu nəticəyə gəliblər.Qaraciyərinizi qorumaq üçün toyuq ətini qida rasionunuzda bol edin! Alimlərin yeni araşdırmaları bunun vacib olduğunu təsdiqləyir