Hər yeni tədris ili başlayandan bitənə qədər ümumtəhsil müəssisələrində şagirdlərə satılan ərzaqların keyfiyyəti ilə bağlı problem də gündəmə gəlir. Ancaq həmin ərzaq məhsullarının orqanizm üçün təhlükəli olması ilə bağlı səslənən fikirlər cəmiyyətdə narahatlıq yaratsa da, müəyyən qurumlar tərəfindən hər dəfə qulaqardına vurulur. Belə ki, problem mətbuatda hallandıqda, əlaqədar qurumlar guya əl-ayağa düşüb gözə kül üfürmək xətrinə monitorinqə başlayır, kəsilən cərimələrlə vəzifələrini bitmiş hesab edirlər. Amma təəssüf ki, vəziyyət yenidən əvvəlki qaydada davam edir. Yenə də bufetlərin vitrinlərindən qazlı sular, saqqız, çipsilər, köhnə buterbrodlar, energetik içkilər və s. düşmür. Belə olmasaydı, Standartlaşdırma, Metrologiya və Patent üzrə Dövlət Komitəsinin bu günlərdə açıqladığı ümumtəhsil və ilk peşə təhsili müəssisələrində uşaq və yeniyetmələrin qidalanması zamanı istifadəsinə icazə verilməyən məhsulların siyahısı gündəmə gəlməzdi.Dövlət komitəsi siyahı hazırladı, monitorinqlər başlanır, bizə isə onların nəticəsini gözləmək qalır