Mətbəx sirləri: "Bahar əhvalı" - FOTO

13 Mart 2014 07:00
Milli.Az povarenok.ru-ya istinadən "Bahar əhvalı" salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi (6 pay):

1 yerkökü
1 alma
300 q qaraciyər (toyuq)
1 baş soğan
1 kartof
250 q mayonez
2 yumurta
1 göy soğan
yarım dəstə reyhan
5 çerri pomidoru

Toyuğun qaraciyərini, yerkökünü, kartofu və yumurtaları ayrılıqda suda qaynadın.

Soğanı doğrayıb yağda qızılı rəng alanadək qovurun.

Kartofu sürtgəcin iri gözündən keçirib salat qabına yığın, üzərinə mayonez çəkin.
 


Üzərinə doğranmış göy soğan səpin.



Soğanın üstünə qaraciyəri sürtgəcdən keçirin, istiot vurub mayonez çəkin.
 


Qovrulmüş soğanı döşəyin.



Bunun üzərinə almanı sürtgəcdən keçirin. Üzərinə mayonez çəkin.



Üzərinə yerkökünü sürtgəcdən keçirib mayonez çəkin.



Bişmiş yumurtanın ağının üst tərəfindən "çiçək ləçəkləri" üçün xırda dairələr kəsin, qalan yumurta ağlarını və sarılarını ayrılıqda sürtgəcin xırda gözündən keçirin.

Salatın üzərini gözəyarı ikiyə bölün: yumurtanın ağını bir yarısına, sarısını digər yarısına döşəyin. Çörək qabığından (yaxud lavaşanadan) nazik şəridlər kəsərək "budaq", yumurta ağından kəsdiyiniz dairələrdən çiçək düzəldib ortalarına yumurta sarısı səpin. 



Salatın ağ yerinə də "budaqlar" qoyub çerri pomidorlarını düzün.



Nuş olsun!

Milli.Az