Ramazan ayında bəzi qidalardan istifadə etməklə gün ərzində tox və gümrah qala bilərsiniz.
Milli.Az həmin qidaların siyahısını təqdim edir:
Qatıq və ya kefir - Probiotik xüsusiyyətləri sayəsində həzm sistemini tənzimləyir və uzun müddət toxluq hissi verir.
Tərəvəz - Tərkibində çox su olan qidalardandır və az kalorili olduğu üçün aclığı yatırmaqda çox təsirlidir. Xüsusilə xiyar, cəfəri və pərpərən imsak üçün daha uyğundur.
Qoz-fındıq - Sağlam yağlar və protein tərkibi ilə toxluq hissi verdiyi üçün yeyilə bilər. Ancaq qoz-fındıqların həddindən artıq istehlakı artıq kalori qəbuluna səbəb olduğu üçün diqqətli olmaq lazımdır.
Banan - İmsakda banan yemək həzmi tənzimləyir və gün ərzində aclıq hissinin qarşısını alır. Banan həm də kaliumla zəngin meyvədir və qan şəkərini balanslaşdırır.
Dənli bitkilər - Tam taxıllı qidalar, əsasən də yulaf əzməsi zəngin lif tərkibi ilə həzmi ləngidir və gün ərzində aclıq hissini gecikdirir.
Kəsmik - Xüsusilə duzsuz kəsmik susuzluğu artırmır, uzun müddət tox qalmağa kömək edir.
Yumurta - Yüksək keyfiyyətli protein ehtiva edir və uzun müddət tox saxlayır. Zülal həzmi uzun sürən qida maddəsi olduğundan, aclıq hissinin qarşısını alır.
Milli.Az