Kartof qızartmasını xırt-xırtlı və sağlam şəkildə hazırlamaq istəyirsinizsə, bu asan üsulu sınaqdan keçirə bilərsiniz. Aşağıdakı qarışım sayəsində kartoflar xırt-xırt olacaq və yağı özünə çəkməyəcək.
Milli.Az xəbər verir ki, hər kəsin sevimli yeməyi olan kartof qızartmasını yağ çəkmədən xırt-xırtlı formada qızartmaq mümkündür.
Tavaya 1 qaşıq qarğıdalı nişastası və ya un əlavə etmək, kartofların kənarlarının daha xırt olmasını təmin edir. Qarğıdalı nişastası, kartofun üzərində nazik bir təbəqə yaradaraq, yüksək istiliklə birləşdiyində kartofların xaricini xırtlaşdırır. Bunun üçün doğradığınız kartofları əvvəlcə bir qaba alıb üzərinə 1 yemək qaşığı qarğıdalı nişastası və ya un səpin.
İsmayıl
Milli.Az