Balıq yemək sağlamlıq üçün çox faydalıdır, çünki balıq yüksək keyfiyyətli zülal, omega-3 yağ turşuları, vitaminlər (xüsusilə D və B12) və minerallar (məsələn, yod və fosfor) ilə zəngindir.
bəs balığı ayda neçə dəfə yemək faydalıdır?
Milli.Az xəbər verir ki, ümumiyyətlə, sağlam bir pəhriz üçün həftədə ən azı 2-3 dəfə balıq yemək tövsiyə olunur.
Xüsusilə, omega-3 yağ turşuları ürək sağlamlığını dəstəkləyir, beyin funksiyalarını yaxşılaşdırır və iltihabın azaldılmasına kömək edir. Ancaq çox miqdarda balıq yeməmək, çünki bəzən balıqlar ağır metallar (məsələn, civa) ilə çirklənə bilər, bu da sağlamlıq üçün zərərli ola bilər.
Balığın müxtəlif növlərini yemək (xüsusən, qırmızı və ya yağlı balıqlar, məsələn, somon, sardin, tuna) daha faydalıdır.
Milli.Az