Kartofun dadını artırmaq üçün bir neçə sadə, amma effektiv üsul var.
Milli.Az həmin üsulları təqdim edir:
Duzlu Suda Qaynatmaq
Kartofu bişirmədən əvvəl duzlu suda qaynatmaq, onun iç hissəsinə daha yaxşı dad verir. Bu üsul, xüsusən qızardılmış və ya sobada bişmiş kartof hazırlayarkən faydalıdır. Kartofu qaynatmaq bişmə müddətini də azaldır və daha yumşaq iç hissə yaradır.
Ədviyyatlar və Otlar Əlavə Edin
Kartofa yalnız duz və istiot əlavə etməkdən başqa müxtəlif ədviyyatlar (məsələn, sarımsaq tozu, bibər tozu, rozmarin, kəklikotu) və otlar da qatın. Ədviyyatlar kartofa ləzzətli, dolğun dad bəxş edir və onu daha iştahaaçan edir.
Kartofu Bir Az Sirkə ilə Qaynadın
Kartof qaynadanda suya bir-iki qaşıq alma və ya üzüm sirkəsi əlavə edin. Bu, kartofun ləzzətini artırmaqla yanaşı, onun parçalanmadan daha yığcam qalmasına kömək edir, xüsusən də salat üçün bişirildikdə.
Yağ və Kərə Yağı Kombinasiyası
Kartofun səthinə yağ (zeytun yağı və ya bitki yağı) və kərə yağı qarışığı sürtün. Bu üsul, kartofun xarici hissəsini daha xırtıldayan və iç hissəsini yumşaq edir. Yağ və kərə yağı kombinasiyası zəngin, dolğun dad bəxş edir.
Sobada Yüksək İstilikdə Bişirin
Kartofları yüksək temperaturda, 200-220°C dərəcədə sobada bişirin. Bu, kartofun xaricində xırtıldayan bir qabıq yaradır. Xüsusən də kartof dilimləri və ya kartof parçaları hazırlayarkən, bu üsul ideal nəticə verir.
Kartofu Marinadlayın
Kartofları bişirmədən əvvəl yağ, sarımsaq, limon suyu və ədviyyatlar qarışığında bir neçə dəqiqə saxlayın. Marinad kartofa daha zəngin dad verir və bişərkən ədviyyatları daha yaxşı hopdurur.
Parmesan Pendir və ya Çörək Qırıntıları Əlavə Edin
Kartofları qızardarkən üzərinə rəndələnmiş parmesan pendir və ya çörək qırıntıları əlavə edin. Bu, onlara xırtıldayan və ləzzətli qabıq qazandırır və daha fərqli dad yaradır.
Bu üsullardan bir neçəsini birləşdirərək kartofun dadını daha da zənginləşdirə bilərsiniz.
Milli.Az