Yeməkləri bu qablarda saxlamaq olmaz: Sağlamlıq üçün təhlükəlidir

23 Fevral 2024 02:02

Hazır yeməkləri insanlar müxtəlif qablarda soyuducuda saxlayır. 

Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bununla belə, bəzi qab növlərinin uzunmüddətli saxlama üçün uyğun deyil.

Hansı qabda yeməkləri uzun müddət saxlamamaq daha yaxşıdır?

Alüminium

Alüminiumdan istifadə qaydalarının pozulması səbəbindən qablar tez bir zamanda yemək saxlamaq üçün yararsız olur. Bu faktı görməməzlikdən gəlsəniz, qida ilə birlikdə bədəni zəhərli birləşmələrlə "doydura" bilərsiniz.

Plastik

Plastik qida saxlama qablarının populyar olmasına baxmayaraq, onlar potensial təhlükəli ola bilər. Plastikin xüsusilə isti yeməklə təması zərərlidir. Ancaq artıq soyudulmuş yeməyi saxlamaq təhlükəsiz olacaq.

Milli.Az

Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun