Gül kələmi, brokkoli azərbaycanlıların mətbəxinə son bir neçə ildə aktiv daxil olub. Hələ də çox xanımlar ondan nə hazırlayacaqlarını bilmir, ailə üzvləri isə dadsızdır deyib yemir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən həm uşaqlar, həm zərif olmaq üçün qadınlara vacib, bu 2 kələm növündən olan salat reseptini təqdim edir. Kişilər bəyənməsə də olar.
Ərzaqlar:
Soğan -1 ədəd
Kiçik brokkoli
Kiçik gül kələmi
Duz, istiot
Sous üçün: xama, mayonez - hərəsindən 3 qaşıq
Hazırlanması:
Kələmlər yuyulur, bütöv halda qaynar suya salınıb, 2 dəqiqə saxlanılır, sonra gül hissələri gödvədən kiçik hissələrə ayrılır. Soğan da yarımhalqa doğranılıb, qarışdırılıb, duz-istiot vurulur.
Xama ilə mayonez qatılır, istəsəniz içinə sarımsaq, paprika, göyərti əlavə edirsiz.
Bu sous salata qatılıb, qarışdırılır.
15 dəqiqə kənarda saxlayın ki, sous hopsun ki, salat bərk olmasın.
Milli.Az