Azərbaycan mətbəxinin ən dadlı şirniyyat növlərindən biri paxlavadır. Bu paxlavanı hər kəs sevir. Xüsusilə də Novruz bayramında süfrələrimiz paxlava ilə bəzənir. Amma başqa ölkələrin də özünəməxsusu paxlava növləri mövcuddur.
Milli.Az ailem.az-a istinadən bu dəfə sizə türk paxlavasının bişirilmə qaydasını təqdim edir.
Lazım olanlar:
1 kilo un
3 yumurta
10 qram duz
50 qram nişasta
1 kilo kərə yağı
500 qram yaşıl fıstıq (üyüdülmüş)
500 qram süd
750 qram şəkər tozu
350 qram su
Nişasta
Şərbətin hazırlanması:
1 kilo şəkər tozunu 350 qram su ilə mət olana qədər qaynadın.
Paxlavanın hazırlanması:
Una yumurta, duz və süd töküb yoğurun. Daha sonra xəmirdən qoz böyüklüyündə kündələr hazırlayın. Kündələrdən nişasta köməyi ilə nazik yuxalar yayın. Daha sonra soba qabına iki yuxa sərin və üzərinə üyüdülmüş fıstığı səpin. 12-14 qata qədər bunu təkrara edin. Daha sonra paxlavanızı kəsib üzərinə əritdiyiniz kərə yağını gəzdirin və sobaya qoyun. Üstü qızardıqdan sonra sobadan çıxarın və üzərinə qaşıqla şərbət gəzdirin.
Nuş olsun!
Milli.Az