Kulinariya

Ərik mürəbbəsi belə bişirilir - HAZIRLANMA QAYDASI

10 İyul 2017 07:00
21 Şərh     Baxış: 5 195

Yay fəsli evdar xanımlar üçün həm də mürəbbə, turşu fəslidir. Hər yeni mövsüm meyvəsi çıxdıqca xanımlar onun mürəbbəsini, kompotunu bağlayır. İndi də ərik mürəbbəsi bişirməyin vaxtıdır. Bəs yaxşı ərik mürəbbəsi necə bişirilir? Əlbəttə, hər xanım öz bildiyi reseptə əsasən bişirir. Amma təqdim edilən bu resepti də bir sınaqdan keçirin.

Milli.Az ailem.az-a istinadən resepti təqdim edir.

Ərzaqlar:
 
2 kq ərik
Ərik toxumlarının ləpələri
750 qr şəkər tozu
1 limonun suyu
 
Hazırlanma qaydası:
 
Ərikləri yuyun və iki hissəyə ayırın. İçindən çıxan toxumları qırıb ləpələrini çıxarın və qazanın dibinə qoyun. Ərikləri də qazana yığıb qapağını bağlayın, 15 dəqiqə ərzində ara-sıra silkələyərək, orta odda öz buğunda bişirin. Sonra içinə 750 qr şəkər tozu tökün. Bu şəkildə də 35-40 dəqiqə, qapağı açıq bişirin. Hərdən üzərinə çıxan kəfini yığın. Limon suyunu da tökəndən sonra 10 dəqiqə qaynadın.
 
İstiykən kəfkirlə ərikləri götürüb, suyunu süzərək bankalara yığın, qapağını yaxşıca bağlayın və başıaşağı çevirin. Bu şəkildə uzun müddət saxlaya bilərsiniz.
 
Nuş olsun!
 
Milli.Az

Şərh yaz:

21 Şərh:

  • Anonim
    Sss · 10 İyul 07:1440

    Yeqin erik cemidir

    Cavab yaz
  • Anonim
    ika.e · 10 İyul 08:5490

    Men öz hazırladıgım erik mürebbesini paylaşım: 3 kq eriye 3 kq şeker tozu götürürem.Eriyi bölmeden içindeki çeyirdeyini çıxarlram,qabıgını nazik şekilde soyuram,2 l suda bir ovuc sodanı hell edib erikleri bu suda 20 deq saxlayıram bu proses eriyin bişerken dagılmasının qarşısını alır emin ola bilersiz)Sodalı sudan çıxarıb erikleri temiz yuyuram terkibinde soda qalmasın,badam lepesini suda isladıb üzerindeki perdeni temizleyirem eriyin içine yerleşdirirem eriyin üzerine şeker tozunu elaceedib 30 deq gözleyirem bir az suyu çıxsın deye, sonra evvelce asta sonra ise yüksek xodda hazır olana kimi bişirirem.hazır olmasını nece anlamaq olur: bir boşqab götürün bir qaşıq mürebbenin suyunu tökün ortasından barmagınızla xett çekin eger xett pozulmursa mürebbe hazırdı . Nuş olsun:)

    Cavab yaz
  • Anonim
    melek b · 10 İyul 09:4910

    eriyin tumu eriyin dadin deyisir.xosagelmez dad verir

    Cavab yaz
  • Anonim
    ika.e ye · 10 İyul 09:5210

    emelli bawli eriyin naziynan oynuyursan ki.sendeki sebre lap paxilliqim tutdu.Allah komeyin olsun

    Cavab yaz
    • Anonim
      ika.e · 10 İyul 11:2830

      Sonda netice gözel alınanda,insan gördüyü işden zövq alır).teşekkür edirem:)

      Cavab yaz
  • Anonim
    Sevda.R · 10 İyul 10:0810

    Mən də dünəndən bişirirəm yavaş yavaş.

    Cavab yaz
    • Anonim
      QAQAW — 999 · 10 İyul 10:5240

      Biwir bacım biwir , bereketli olsun. !

      Cavab yaz
  • Anonim
    Nara · 10 İyul 14:0540

    Salamlar.men de dunen busirdim terif olmasin suse kimi cixib.erik miurebbesin gozel duru seffaf alinmasi ucun mutleq 3 ya da 2 defeye bisurmek lazimdi.yeni 5 deq.qaynadib qoyursan sirede qalir 5-6 saat fasile edib hazir olana qeder qaynadib goturursen.men etir ucun hil denelerini qirib atiram.murbbenin gozelliyi ondadi ki meti duru seffaf olsun.meyveler ezilmesin butov qalsin ve ne qeder saxlasan da qicqirmasin.men dediyim usulla bele alinir.bir de ki eriyi pesokda saxlamaq olmaz.gerek evvelceden hazirlanmus sireye tokesen.umarim tovsiyelerim kimese yarayacaq.bisirene nus olsun.)

    Cavab yaz
    • Anonim
      QAQAW — 999 · 10 İyul 15:1720

      Salam Nara xanım necesiz. ? Çoxdandır yazmırsızeeee.

      Cavab yaz
  • Anonim
    sani · 10 İyul 14:2500

    salamlar.3kilo eriye 2kilo pesok bes edir.men bele edirem.super de alinir.tumunu atiram.istifade etmirem.qabigini soymuram.sodali suda saxlayiram.berkiyir.temiz yuyuram.met edirem.qaynar mete erikleri qoyuram.5deqiqe qaynayir sondururem.bu gedisle asta asta 2gune bisirirem.gilas kimi qalir.super olur

    Cavab yaz
    • Anonim
      Saniye · 10 İyul 20:5300

      Senin deyesen isin gucun yoxdur. Sodali suda saxladinsa apar qaytar. Dusgun.

      Cavab yaz
      • Anonim
        sani · 11 İyul 00:0700

        sen nece bisirirsen dusgun

        Cavab yaz
        • Anonim
          saniye · 11 İyul 09:4200

          20:51-də, 21:03-də yazmışam. Yaxşı yaxşı oxu. Oxuya bilməsən, Oxuyana de, oxuyub seni başa salsın. Bu, insan*** nikide bilmirəm, harda itib- batıb, hərdən imla, qramatika səhvlərimizi düzəldirdi.

          Cavab yaz
          • Anonim
            saniye yazan · 17 İyul 12:0600

            savadsiz sensen.oxumagi da bilirik.metbexi de

            Cavab yaz
  • Anonim
    Duskun · 10 İyul 20:5100

    Her hansi murebbeni bisirende, 5 kilo meyveye 1 kilo seker qatib, bisirin. Sadece olaraq murebbeni bir az cox qaynadin. Sonra bir muddet kecenden sonra Sizlerinde resepi ile bisirilen murebbenin dadina baxin, menim teklif etdiyim resep ile bisirilen murebbenin dadina(tamina) baxin. Siz evdarlara bir sualim var. Dad nedir, tam nedir. Haminizin sevimli niki.

    Cavab yaz
  • Anonim
    EVDARLARA · 10 İyul 21:0300

    Kecmis vaxtlarda da neneleriniz de meyvelerden murebbe bisiribler. Bisirdikleri murebbelerede seker qatmayiblar.(O vaxtlar seker cetin tapilib ve cox baha olub.) Onda sual yaranir, nenelerinuz murebbeni nece bisiribler ki, hem dadlu olub, hemde cox qalib, xarab olmayib. Bilmeseniz xeber eliyersiniz. KSERKS.

    Cavab yaz
    • Anonim
      kserkse · 10 İyul 21:1500

      Sen yene geldin.düşgüne düşük yazsaydın daha yaxşı olardl

      Cavab yaz
      • Anonim
        oxuyan (21:15). · 10 İyul 21:2800

        Istedim bu gin sene bir serh yazib, sene unvanlayam, sonra fikirlesdim ki, serhi sen "oxuyan" oxuyan kimi iyin, qoxun alemi goturecek. Bir hefte qoxun getmeyecek. Ona gorede seni "basmadim".

        Cavab yaz
        • Anonim
          Booyy · 11 İyul 22:2100

          Deyesen metbextde yavaw - yavaw canlanma gedir ? Kserks qaqa da burdadiki?

          Cavab yaz
          • Anonim
            Booyya · 11 İyul 23:3200

            Kserks neynesin ki, bunlar Evdar deyiller, ev dagidandirlar. Vaxti ile camaat 1kilo sekete evlenib aile qurub. Bunlarinda hamisi yazir ki, 1 kilo meyveye 1 kilo pesok qat, qaynat. Ta a demirler ki, Arsin mal alan kinosunda deyir ki, 3 manat pul, 1 bir molla, 1 kelle qend. Ves salam cut tamam. Seker her seyden baha olub, evinde kelle qendi olan varli, dovletlu sayilib. Guya neneleri vaxti.ile meyvelerden murebbe bisirmeyibler. Indi seker ucuz olanda ne olar ki? Murebbeye bu qeder pesok qatana kimi, seker qaynadib samoqon qanyat elesinler.

            Cavab yaz
  • Anonim
    KSERKS · 11 İyul 23:4900

    Ay Evdarlar bir seyi bir defelik bilin ki, Dunyanin ilk kulinarlari, asbazlari sizin neneleriniz olublar. Yer uzerinde ilk metbex medeniyyetini sizin neneleriniz yaradiblar. Yer uzerinde en lezzetli yemekleri sizin neneleriniz bisiribler. Bizim metbexe hec kimlerin metbexi cata bilmeyib, catmayacaqda. Bu gunde bizim yemekleri Kecel Hemzelerin(oxucunun) qohumlari ograyib oz adlarina cixirlar. Bizim metbex onde olub, onde de olacaqdir.

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.