Kulinariya

Qəhvəli asan piroq

15 Fevral 2017 07:00
199 Şərh     Baxış: 10 772
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az asan qəhvəli piroqun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

0,5 st. qatıq
3 ç.q. qəhvə (tezəriyən)
2 yumurta
1 st. şəkər tozu
100 q yumşaq yağ
1 st. un
1 qabartma tozu

krem: 

4 x.q. şəkər tozu
4 x.q. xama
4 ç.q. qəhvə 

Yarım stəkan qatıqda 3 ç.q. qəhvəni əridin. 
2 yumurta ilə 1 st. şəkər tozunu çalın. Qəhvəli qatığı, 100 q yumşaldılmış yağ, 1 st. un, qabartma tozunu əlavə edib qarışdırın. 
Formanı yağlayın, perqament döşəyin. 
Xəmiri içinə töküb 180 dərəcədə 30-40 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini taxta çöplə yoxlayın. 

Krem üçün göstərilən ərzağı çalın. Onun miqdarını artırıb-azalda da bilərsiniz. Bu zaman şəkər tozu ilə xamanı xörək, qəhvəni çay qaşığı ilə götürün, nisbət isə eynidir, yəni hərəsindən eyni sayda qaşıq. Kremi piroqun arasını kəsib ortasına, yaxud da sadəcə üzərinə çəkə bilərsiniz. 

Nuş olsun! 

Milli.Az 

Digər maraqlı reseptlər Facebook səhifəmizdə

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.