Kulinariya

Ətli-sarımsaqlı qatlama

19 Noyabr 2016 07:00
110 Şərh     Baxış: 11 447
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az tatar mətbəxindən ətli-sarımsaqlı qatlamanın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi (10 pay): 

xəmir: 

500 q un 
250 ml su
1 yumurta
0,5 ç.q. duz

iç: 

1 kq mal əti (qiymə)
2 baş soğan 
0,5 ç.q. üyüdülmüş keşniş toxumu 
duz 
qara üyüdülmüş istiot 

sous:

350 ml qatıq 
2 diş sarımsaq
2-3 nanə budağı
duz
qırmızı üyüdülmüş istiot

Unu ələyin, ortasında çala açıb içinə su, duzla çalınmış yumurta töküb xəmir yoğurun. Sellofan torbaya qoyub 20 dəqiqə saxlayın. 

Qiyməni xırda doğranmış soğan, duz, istiot və üyüdülmüş keşniş toxumu ilə yoğurun. 

Xəmiri və içi üç yerə bölün. 

Bir kündəni 40-45 sm diametrdə nazik  yayın. 

Üzərinə için 1/3-ni kənarlarından 1,5-2 sm saxlamaqla yayın. Rulet kimi bükün. Kənarlarını yapışdırın ki, bişəndə şirəsi axmasın.  

Xəmirin və için qalanını da eyni cür hazırlayın. 
 
Mantı qazanının sinisini bitki yağı ilə yağlayıb ortasına ruleti spiral kimi qoyun. Çalışın, rulet çox hündür alınmasın. Əgər hündür alınıbsa, əlinizlə üstündən azca basıb yastılayın. 

Qatlamanı buxarda 50 dəqiqə bişirin. 

Sous: Qatığın içinə sarımsağı sürtgəcdən keçirin, xırda doğranmış nanə, duz, qırmızı üyüdülmüş istiot qatıb qarışdırın. Sous qablarına paylaşdırın. Üzərinə pul bibər və nanə qurusu da səpə bilərsiniz. 

Bişmiş qatlamanı buluda qoyun. Üzərinə bol kərə yağı gəzdirin. Doğranmış şüyüd səpin, 5-7 sm enində dilimlərə doğrayın. 

Nuş olsun! 

resept: vk.com/academy_main

Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.

Milli.Az 

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.