Maraqlı

Alimlər pomidor saxlama mifini ifşa etdilər

30 May 2020 17:13
Baxış: 1 152
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Pomidorların ləzzətini və ətirini itirdiyinə görə soyuducuda saxlamaq istənməməsinə dair geniş yayılmış bir inanc var.

Milli.Az Lent.az-a istinadla xəbər verir ki, Almaniyanın Qettinqen Universitetinin alimləri bu ifadənin həqiqət olduğunu necə eksperimental olaraq sınamağa qərar veriblər.

Onlar təcrübəli bir qrup dequstasiya mütəxəssisi toplayıb, bir neçə növ pomidorun qiymətləndirilməsini istəyiblər.

Pomidorların yarısı 4 gün soyuducuda 7 dərəcə istilikdə saxlanılıb. İkinci yarısı isə eyni vaxtda otaq temperaturunda qalıb.

Təcrübə iştirakçıları tərəvəzlərin rəngini, şirinliyini, turşuluğunu, dadı və şirəsini qiymətləndiriblər.

Gözlənilənin əksinə olaraq, dequstratorlar soyuducudan çıxan pomidorla adi bir qabda saxlanan pomidor arasında heç bir fərq görməyiblər.

Təcrübəyə əlavə olaraq, elm adamları uçucu maddələr, karotenoid və şəkər konsentrasiyasının səviyyəsini ölçmək üçün laboratoriya testləri keçiriblər.

Təhlil göstərib ki, pomidorların dadı yalnız yetişmiş meyvələrin saxlama müddətinə təsir göstərir. O nə qədər az olsa, pomidorlar bir o qədər dadlı və ətirli qalacaq.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.