Bənövşəyi kök şalğam suyunun xam maddəsi olaraq istifadə edilir. Bənövşəyi kökün faydaları isə saymaqla bitmir.
Bənövşəyi kök göz sağlamlığına və mədə xəstəlikləri üçün antioksidant funksiyasını daşıyır.
Antioksidant və antosianin xüsusiyyətlər daşıdıyan bənövşəyi kök, xüsusilə qış aylarında təzə halda istehlak edilə bilər.
Az yemək yeyənlər üçün iştah açma xüsusiyyəti daşıyır.
İnsan dərisində ibarət yaranan qırışıqlıqları aradan qaldırır.
İmmuniteti gücləndirir.
Pis xolesterola qarşı faydalıdır.
Dərinin parlaq görünməsini təmin edir.
Damar sərtliyinə qarşı yaxşı təsir göstərir.
Qan dövranını sürətləndirir.
Revmatizmaya bağlı inkişaf edən xəstəlikləri əngəlləyir.
Milli.Az