Maraqlı

Şabalıd sevənlərin bilməli olduğu asan üsul

27 Dekabr 2025 04:04
Baxış: 291
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Şabalıdın qabığını soymaq çox vaxt çətin və vaxt aparan prosesə çevrilir. Ancaq mətbəx mütəxəssislərinin tövsiyə etdiyi sadə bir taktika ilə bu işi xeyli asanlaşdırmaq mümkündür.

Milli.Az xəbər verir ki, əvvəlcə şabalıdların hər birinin yastı hissəsindən kiçik "X" şəkilli kəsik atın. Bu, bişirmə zamanı qabığın asan açılmasına kömək edir. Daha sonra şabalıdları qaynar suda 5-7 dəqiqə saxlayın və ya sobada qısa müddət qızardın.

Ən vacib məqam isə budur: şabalıdları isti-isti soymaq lazımdır. Şabalıd soyuduqca qabıq bərkiyir və soyulması çətinləşir. İsti halda həm sərt qabıq, həm də altındakı nazik pərdə asanlıqla ayrılır.

Alternativ üsul kimi, şabalıdları qaynar sudan çıxardıqdan sonra təmiz mətbəx dəsmalına büküb 3-4 dəqiqə gözlətmək də tövsiyə olunur. Bu zaman yaranan buxar qabığın daha rahat soyulmasını təmin edir.

Bu sadə üsulla şabalıdları tez və səliqəli şəkildə soymaq mümkündür.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.