Sağlamlıq

Qırmızı ətin təhlükələri - OXUYUN!

14 May 2018 20:34
2 Şərh     Baxış: 2 916

Qida rasionundan qırmızı ətin çıxarılması mədə xərçəngi riskini azaldır.

Milli.Az bildirir ki, Trend-in məlumatına görə, Lids Universitetinin (Böyük Britaniya) bir qrup mütəxəssisi bu qənaətə gəlib.

Alimlər 17 il ərzində 32 min nəfərin qidalanması və sağlamlıq vəziyyəti üzərində müşahidə aparıb. Məlum olub ki, onlardan 335 nəfərində qalın bağırsağın xərçəngi, 119 nəfərdə düz bağırsağın xərçəngi aşkar olunub.

Eyni zamanda, müşahidələr göstərib ki, quş və balıq ətinə üstünlük verən və ya ümumiyyətlə, heyvan mənşəli qidadan imtina edən şəxslərdə mədə-bağırsaq xərçənginin yaranma riski 35 faiz azalır.

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

2 Şərh:

  • Anonim
    · 14 May 21:2950

    Bes ne yeyek saska yeme kolbasa yeme et yeme yixilaq oleyde

    Cavab yaz
  • Anonim
    Mən · 15 May 05:3600

    Niyə,qırmızı ət mədə bagırsaga neynirki?

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.