Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər.
Milli.Az-ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur.
Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumlar mədəyə çatmadan yemək borusunda suyu özünə çəkərək şişməyə başlayır. Bu zaman çia toxumları öz çəkisinin 27 qatına qədər böyüyə və boğazda keçməsi çətin, yapışqan bir kütlə halına gələ bilər.
Nəticədə udqunmaq və ya qusmaq mümkün olmur, nəfəs borusunda tıxanıqlıq yaranır və nəfəs alma çətinləşir. Belə hallarda bu, boğulma ilə nəticələnə və ölümə səbəb ola bilər.
Mina Mikayılova
Milli.Az





