Cəmiyyət

Hansı qida mədəyə tarazlıq gətirir?

15 İyun 2017 23:20
0 Şərh     Baxış: 2 393
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Ramazan ayında uzun müddət davam edən aclıq iftar və obaşdanada səhv qidalanmaqla birlikdə mədə köpməsi və bağırsaq problemlərinə təkan verir. Mədə turşusunu tarazlaşdıraraq həzmin asanlaşdırılması ilə tanınan bal, Ramazan ayında ən çox qarşılaşılan problemlərdən biri olan mədə problemlərinə də yardımçı olur.

Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, qidalanma adətinin dəyişdiyi kimi, yuxunun da dəyişdiyi bu ayda, balın metabolik stressi azaltması sayəsində yuxu nizamsızlığından qaynaqlanan problemlər də rahatlıqla əngəllənir.
 
Aparılan tədqiqatlar alkali xüsusiyyətdə olduqlarından şirin və meyvənin iftardan dərhal sonra və çox miqdarda yeyilməməsinin zəruriliyini göstərərkən, mədənin zülal miqdarını pozacağı riskinə qarşı diqqətli olunması lazımdır.
Həmçinin bədənə alınan şəkər də qısa müddətdə aclığa səbəb olur və yağa çevrilməsi xüsusiyyəti səbəbi ilə kökəlməyi asanlaşdırır.
Bu səbəbdən də, iftarda şirniyyat və meyvə əvəzinə bal yeyin.

Milli.Az

Digər maraqlı xəbərlər Milli.Az-ın Facebook səhifəsində

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.