Quşlar əti yeyilən (halal) və yeyilməyən (haram) olmaqla iki dəstəyə bölünürlər. Əti halal olan quşlar müəyyən qaydalara əsasən təyin olunur. Əvvəla, ev quşlarının əti bütünlükdə halaldır (məsələn, toyuq, xoruz, hind toyuğu, qaz, ördək, göyərçin). İkincisi, caynaqlı və vəhşi quşların əti haramdır (məsələn, qartal, şahin və s.)
Milli.Az islam.az-a istinadən bildirir ki, üçüncüsü, quşun uçuşu zamanı qanad çalması süzməsindən (qanadını tərpətmədən uçmasından) daha çox olarsa, əti halal sayılır. Əksinə, daha çox süzüb, az qanad çalan quşun əti yeyilməz. Dördüncüsü, əti halal olan quşların çinədanı olur. Beşincisi, əti halal olan quşların ayağının arxa tərəfində buynuzlu çıxıntı olur.
Milli.Az