Cəmiyyət

Kababı yandırmayın

25 Oktyabr 2016 21:15
28 Şərh     Baxış: 3 523
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Hər bir qida maddəsi, o cümlədən: pomidor, düyü və çörək ocaqda yandırılarsa, bədən üçün ziyanlı olar.
 
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, bəzi tədqiqatlar göstərir ki, kabab edən zaman pomidorun qabığının yanması xərçəng xəstəliyi üçün şərait yaradar. Çünki pomidor qabığı manqal hərarəti ilə üzləşən zaman akrilamid maddəsi istehsal edər. Bu maddə də həzm sistemində xərçəng xəstəliyinin yaranmasına səbəb olar.
 
Ona görə də kabab edən zaman qida məhsullarını yandırmamağa çalışın. Əgər yanmış pomidor qabığını uzun müddət yesəniz, bu qorxulu xəstəliyin riskini almış olarsınız.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.