Cəmiyyət

Düyü yemək beyin qanaxması riskini azaldır

27 Sentyabr 2016 21:10
7 Şərh     Baxış: 3 365
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Fol turşusu və B vitamini ilə zənginləşdirilən düyü, beyinə qan sızma riskini 3% nisbətində azaldır.

Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, ABŞ-da aparılan araşdırmaya əsasən düyü, qidalandırıcı bir pəhrizin ən yaxşı nümunəsidir. Fol turşusu və B vitamini ilə zənginləşdirilən düyü yeyən insanlarda beyinə qan sızması riskinin, 3% nisbətində azaldığını söyləyən mütəxəssislər, bu mövzu barəsində ətraflı məlumat verdilər: "Bəzi araşdırmalar tərəfindən məlum olmuşdur ki, fol turşusu infarkt və beyinə qan sızması da daxil olmaqla ürək xəstəliklərində bir risk faktoru olduğunu göstərən homosistein səviyyəsini aşağı salır. Bu çox mühüm bir məsələdir. Beyinə qan sızması son zamanlar geniş rast gəlinən problemlərdəndir. Tərkibində fol turşusu olan düyü isə, əla çıxış yoludur. "
 

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.