Lazım olanlar:
-1,5 stəkan dilimlənmiş qara zeytun
-1,5 stəkan yaxşıca ovxalanmış duzsuz pendir
- yarım dəstə cəfəri
- yarım dəstə nanə
- 2 ədəd pomidor
- 2 ədəd xiyar
- 1 ədəd yaşıl bibər
- bir neç göy soğan
- 1 ədəd qırmızı soğan
Sous üçün :
- 2 xörək qaşığı limon suyu
- 2 xörək qaşığı portağal suyu
- 1,5 ədəd rəndələnmiş limon qabığı
- 1,5 ədəd rəndələnmiş portağal qabığı
- 60 ml zeytun yağı.
Hazırlanması:
Milli.Az immunitet.az-a istinadən bildirir ki, pomidorlar soyulub çəyirdəkləri təmizlənir. Xiyar və pomidor orta boy doğranır, bibər və soğan nazik halda doğranır, göyərtilər xırda doğranıb tərəvəzlərə əlavə edilir. Pendir və zeytun yağı da tərəvəzlərə qatılır. Sous üçün lazım olanlar kənarda bir qabın içərisində qarışdırılır və çalınır, tərəvəzlərin üzərinə tökülür.
Milli.Az