Südlü fındıq şorbası

16 Fevral 2017 07:00

Milli.Az südlü fındıq şorbasının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

3 x.q. bitki yağı

2 x.q. un

3 st. süd

2 st. su

2 x.q. xırda vermişel

2 x.q. çəkilmiş fındıq

0.5 ç.q. duz

0.5 ç.q. istiot

üzərinə: 

2 x.q. kərə yağı

1 x.q. pul bibər

Unu dərin qazanda bitki yağı ilə qovurun. Südlə su əlavə edib qarışdıraraq qaynara düşüncə bişirin. 

Vermişellə xırdalanmış fındığı qatıb qarışdıraraq bişirin. Duz-istiot vurun. 

Ayrı bir tavada pul bibəri kərə yağında qovurun. Süfrəyə verərkən şorbanın üzərinə qovrulmuş istiotu gəzdirin. 

Nuş olsun!

resept: "Sofra" dərgisi

Milli.Az

Digər maraqlı reseptlər Facebook səhifəmizdə