"Qu quşu" salatı - FOTO

14 Fevral 2017 07:00

Milli.Az "Qu quşu" salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Mətbəx sirləri: Ananas "dolması"

Tərkibi: 

150 q mayonez
240 q lobya konservi
3 yerkökü
200 q mal əti
2 marinə edilmiş xiyar
1 baş soğan
10 ədəd göy soğan

bəzək: 

1 bolqar bibəri
4 dənəvər istiot
4 yumurta
10 şüyüd budağı

Mal əti, yumurta və yerkökünü ayrı-ayrılıqda suda bişirin. 
Yerkökü (birini bəzək üçün saxlayın), yumurta, ət və xiyarı kubik doğrayın. Göy soğanı xırda doğrayın. 

Baş soğanı yarımhalqa doğrayıb 1 x.q. sirkə+0,5 x.q. şəkər tozu qarışığında yarım saat saxlayın. 

Ət, yumurta, xiyar, yerkökü, göy soğan, suyu süzülmüş baş soğan və lobyanı mayonez qataraq qarışdırın. 

Qaba ürək formasında döşəyin. Yerkökünü aypara şəklində doğrayaraq salatın kənarı boyu düzün (bir növ divar kimi).

Bişmiş yumurtadan şəkillərdə gördüyünüz qaydada qu quşları düzəldin. Bərkitmək üçün diş çöpündən istifadə edin. 

Salatın üzərini şüyüd və "qu quşları" ilə bəzəyin. 

Nuş olsun! 

resept: 1000.menu 

Milli.Az 

Digər maraqlı reseptlər Facebook səhifəmizdə