Balqabaq piroqu

1 Dekabr 2016 07:00

Milli.Az balqabaq piroqunun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

3 kq balqabaq
1 kq şəkər tozu
300 q üyüdülmüş fındıq
1 paket peçenye (Petit Beurre)
1 paket krem-şanti 
1 st. soyuq süd

Balqabağı böyük tavanın içinə düzüb üzərinə şəkər tozu səpin. Vam odda yumşalanadək bişirib əzin. 
Üyüdülmüş fındıq əlavə edib qarışdırın, 3 yerə ayırın. 

Orta böyüklükdə siniyə lay-lay əvvəl balqabağını döşəyib üzərinə peçenyeni düzün (3 qat balqabaq və 3 qat peçenye). 
Krem-şantini soyuq südlə çalın, piroqun üzərinə bərabər yayın. 
Soyuducuda azı iki saat saxlayandan sonra doğrayaraq süfrəyə verə bilərsiniz. 

Nuş olsun! 

Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.

Milli.Az