Milli.Az kokoslu boranı keksinin hazırlanma qaydasını təqdim edir
Mətbəx sirləri: Arnavut ciyəri
Tərkibi:
1 st. adi şəkər tozu
0.5 st. qəhvəyi şəkər tozu
0.5 st. bitki yağı
2 yumurta
1 st. boranı püresi, yaxud sürtgəcdən keçirilmiş boranı
1 3/4 st. un
1 ç.q. soda
1 ç.q. duz
1/4 ç.q. üyüdülmüş mixək
3/4 ç.q. darçın
1/2 ç.q. ətirli (ağ) istiot
1/2 ç.q. üyüdülmüş muskat cevizi
1/3 st. su
0.5 st. kokos yonqarı
1/4 st. xırdalanmış qoz (fıstıq, araxis və s.)
Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Keks üçün formanı yağlayın.
Şəkər tozunun hər iki növünü qarışdırın, yumurta, yağ əlavə edib çalın. Qarışdıraraq boranı püresi, ardınca un, duz, soda, ədviyyat, ən sonda isə su qatıb eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın. Kokosla qozu da qatıb xəmiri formaya tökün.
1 saat bişirin. Hazır olub-olmadığını taxta çöp ilə yoxlayın.
Nuş olsun!
Milli.Az