Kulinariya

Kokoslu boranı keksi

6 Fevral 2017 07:00
75 Şərh     Baxış: 6 385
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az kokoslu boranı keksinin hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

1 st. adi şəkər tozu

0.5 st. qəhvəyi şəkər tozu

0.5 st. bitki yağı

2 yumurta

1 st. boranı püresi, yaxud sürtgəcdən keçirilmiş boranı

1 3/4 st. un

1 ç.q. soda

1 ç.q. duz

1/4 ç.q. üyüdülmüş mixək

3/4 ç.q. darçın

1/2 ç.q. ətirli (ağ) istiot

1/2 ç.q. üyüdülmüş muskat cevizi

1/3 st. su

0.5 st. kokos yonqarı

1/4 st. xırdalanmış qoz (fıstıq, araxis və s.)

Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Keks üçün formanı yağlayın. 

Şəkər tozunun hər iki növünü qarışdırın, yumurta, yağ əlavə edib çalın. Qarışdıraraq boranı püresi, ardınca un, duz, soda, ədviyyat, ən sonda isə su qatıb eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın. Kokosla qozu da qatıb xəmiri formaya tökün.

1 saat bişirin. Hazır olub-olmadığını taxta çöp ilə yoxlayın. 

Nuş olsun! 

Milli.Az

Digər maraqlı reseptlər Facebook səhifəmizdə

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.