Kulinariya

"Torta della nonna" - Toskana piroqu

3 Fevral 2017 07:00
164 Şərh     Baxış: 7 271
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az "Torta della nonna" ("Nənə piroqu") - Toskana piroqunun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

xəmir:

200 q un

1 ç.q. qabartma tozu

75 q kərə yağı

75 q şəkər tozu

1 yumurta

0.5 limonun sedrası

1 q vanil

iç:

350 ml süd

25 q un

0.5 limonun sedrası

2 yumurta

100 q şəkər tozu

1 q vanil

30 q sidr qozu, yaxud badam yonqarı

Yağı əvvəldən dondurun.

Unla qabartma tozunu ələyin. 

Dondurulmuş yağı xırdalayıb unla ovun. 

Limon sedrası və şəkər tozu əlavə edib qarışdırın. 

İç: 

Unu sedra ilə birlikdə qızdırın, amma qaynatmayın. 

Başqa qabda 2 yumurta, şəkər tozu, vanil və unu qarışdırın. 

Yumurta qarışığına südü əlavə edib qarışdırın, qazana töküb daim qarışdıraraq qatılaşanacan bişirin. 

Ocaqdan götürüb soyudun. Bu zaman qazanın ağzına qida plyonkası çəkin ki, üzü qaymaq bağlamasın. 

Xəmiri böyük və kiçik olmaqla iki yerə bölün. İrini dairəvi yayıb formaya döşəyin, kənarlarını qaldırın (3-4 sm). 

İçi xəmirin üzərinə töküb bərabər yayın. 

Balaca xəmiri yayıb piroqun üzərinə çəkin. Kənarlarını bitişdirin. 

Üzərinə sidr qozu, yaxud badam yonqarı səpin. Xəmir qalıqları ilə də bəzəyə bilərsiniz.

Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 50 dəqiqə bişirin. Soyudandan sonra formadan çıxarın. 

Süfrəyə dondurma ilə də verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Milli.Az

Digər maraqlı reseptlər Facebook səhifəmizdə

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.