Milli.Az ovçu kolbasası, kartof və göbələklə küpədə dadlı xörəyin hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi (4 küpə üçün):
1 kq kartof
6 ovçu kolbasası
2 baş soğan
200 q şampinyon
1 st. xama
700 ml bulyon
1 ç.q. şirin paprika
bitki yağı (qızartmaq üçün)
duz
dənəvər istiot
göyərti
dəfnə yarpağı
Kartofu təmizləyib orta boy kubik doğrayın. Bitki yağında azacıq qovurun.
Soğanı xırda doğrayıb göbələklə birlikdə qovurun.
Kolbasanı fal-fal doğrayın.
Küəpələrə lay-lay düzün: göbələklə soğan + ovçu kolbasası + kartof. Xamanı bulyonla qarışdırıb duz, istiot qatın, küpələrə tökün. Sevirsinizsə, hər küpəyə 1 dəfnə yarpağı da qoya bilərsiniz.
Soyuq sobaya qoyub temperaturu 150 dərəcəyə ayarlayın. 1 saat bişirin.
Süfrəyə verərkən üzərinə doğranmış göyərti səpin.
Nuş olsun!
Milli.Az